Kjøttfyll. Hell den varme væsken inn i melet og rør med en sleiv. Varm olivenolje i en kjele på middels varme, tilsett hakket løk, finhakket hvitløk og revet ingefær, krydre med salt og pepper og kok til løken er myk og litt gyllen
Denne matretten ligner på piroger, og på innbakt pizza, men jeg tror ikke den er helt lik. Legg på kjøttfyll på den ene halvdelen, brettdeigen som en halvmåne, pensle kantene med litt vann, klem sammen med fingertuppene eller en gaffel
Eksperimenterte meg frem til en oppskrift på deig til piroger som var god å kjevle ut. Jeg hadde kjøttfyll på disse (se oppskrift nederst), men her kan det varieres i det uendelige
Den er som en spennende, italiensk gavepakke fylt med mye godt. Kjøttfyll. En calzone er en lukket pizza som kan minne om en pirog, og kan fylles med det du liker best
Start med fyllet. Ta gryten av, rør i hakket egg og deretter buljong og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet hvis det brukes buljong laget på terninger
For de som ikke tåler melk har jeg tidligere erstattet dette med halvparten av hver av soya smøreost/ soya rømme) en halv kork eddik (for å fjerne glutenfri smaken) Mel til utbaking, her foretrekker jeg Jyttemel