Kjøttfyll. Tilsett hakket mynte, smak til og la fyllet avkjøles. Ha en raus spiseskje med fyll på ene halvdelen av sirkelen og pensle kanten av den andre halvparten med pisket egg
Det var mange varianter av fyll i pirogene. Da lagde vi piroger med kjøttdeig, løk og tomatpure. Fyll. Men det hørtes mer eksotisk ut å kalle det piroger
Lag en eller to pølser og del opp i emner i passe store biter, ta et og et emne å kjevl ut med litt mel til en runing, ha i fyll og høns, brett deigen over slik at det blir en halvmåne
Jeg har her i stedet laget piroger med vegetarfyll som kanskje passer bedre til calzone. Antagelig har jeg ikke lov til å kalle dette bakverket for pirog i det hele tatt, siden den russiske gjærbakstretten tradisjonelt fylles med kål og kjøtt
En skulle kanskje tro at det er vanskelig å lage piroger, men det er det ikke. En kjevler bare ut butterdeig i to deigdeler og legger fyll oppå den ene delen
Oppskriftene har stor bredde, vi har sett alt fra piroger, pizzaboller, overdådige festkaker, friske og fargerike ostekaker og andre dessertkaker med spennende fyll, søt gjærbakst med ulik form og smak, cupcakes, muffins, paier, gulrotkaker, eplekaker og brownies – blant mye annet fristende
I går fant jeg sesongens første kantareller, og grove sopp-piroger ble følge til kveldens hjort. Brett opp kantene slik at de kan holde på fyllet, og også se litt rustikke ut