Pinnekjøtt og kålrotstappe – omtrent som Hellstrøm og enkelte sunnmørskokkar gjer det. Men han er ikkje den einaste som droppar den obligatoriske dampinga, og heller trekker pinnekjøttet i vatn eller ein buljong av gode smakar
Tradisjonelt tilbehør til pinnekjøttet er poteter og kålrotstappe, kålrotstappen kan kanskje i noen hjem inneholde både gulrot og poteter, men er en selvfølgelig følgesvenn til pinnekjøttet
Når kålroten er kokt, moses den fint, jeg bruker å tilsette en eller to kokte poteter i kålrotstappen, sammen med en god klatt smør og salt og pepper, eller du kan tilsette litt av pinnekjøttkraften
Pinnekjøtt er den beste julematen jeg kan få, med vossakorv og kålrotstappe som tilbehør. Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau eller lam, produseres både røkt og urøkt
Kålrotstappe *. Jeg har tidligere lagt ut Pinnekjøtt dampet på mandelpoteter, dampet på øl i Crock-Pot, Pinnekjøtt av lammebog og 'vanlig ' pinnekjøtt med vossakorv
Man MÅ ikke bruke øl og akevitt til pinnekjøtt. Hverken pinnekjøtt, øl eller andre matvarer. Pinnekjøttet fra Nordfjord kjøtt er klart til damping, med noen bjørkepinner under, for de som liker den smaken
Kålrotstappe kan erstattes av snøfrisk eller annen kremost. Jeg har fremdeles en pakke pinnekjøtt igjen, og den tenker jeg å kose meg med langt ut i vinterhalvåret