Når pinnekjøttet er nesten ferdigtrekt i vatnet, steiker dei det litt i løk- og smørblandinga – og serverer pinnekjøttet med poteter og tradisjonelt følgje
Etter litt grubling prøvde jeg meg på en rett med ovnsbakte grønnsaker og «pulled pinnekjøtt». Denne grillsesongen har pulled pork vært kongen på haugen
Eller bare tanken på å skulle bytte ut pepperoni med pinnekjøtt og tomatsaus med kålerabistappe. Jeg vet at mange av dere steiler ved tanken på julepizza
Når kjøttet er ferdig dampet fordeler du det utover en rist. Det tradisjonelle tilbehøret er poteter, kålerabistappe (lenke), pinnefett og pølse, men etter hvert som pinnekjøttet brer om seg i landet, utvides også spekteret av tilbehør
Rester fra pinnekjøtt, ferdig dampet. Grillspyd er en av mine favorittmåter å bruke rester fra julematen på, enten det er ribbe, pinnekjøtt eller kalkun
For ikke lenge siden var det et blogginnlegg på Lesernes VG om akkurat dette fra bloggen Led oss inn i fristelsePotetene på bildet over er vanlige kokte poteter, til barna som som ikke ville ha øl og pinnekjøtt potetene,Jeg fylte bunnen av kjelen med poteter, her har jeg brukt Asterix poteter, men mandelpoteter anbefales og helte juleøl til det dekket halvveis opp potetene
På Nyttårsaften, så ble det pinnekjøtt. Helte en flaske Juleøl (som var gått ut på dato av en merkelig grunn) oppi kjelen, litt vann og en grønnsaks buljong terning
Dette er en helt ypperlig måte å tjuvstarte pinnekjøttsesongenpå uten å ødelegge juleaftenmiddagen helt (her i huset er det nemlig pinnekjøtt som gjelder på julekvelden)
Litt kraft som du dampet grønnsakene fra. Lag gulrot- og persillerotstappe på samme måte som du lager. med poteter det det vi pleier å spise til pinnekjøttet