I dag dampet jeg pinnekjøtti Crock-Pot/Slowcooker -med juleøl. Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau eller lam, produseres både røkt og urøkt
Her er en litenguide på saltnivåetiferdigdampetpinnekjøtt med ulikutvanningstider. Legg gjerne pinnekjøttet på et stekebrett og grill det i noen få minutter på ovnensgrillfunksjon for å gjøre det litt ekstra sprøtt rett før servering
Lokk på, lot det koke opp, for deretter å skru ned varmen så det dampet seg ferdig. En kjapp tur iovnen for å gjøre pinnekjøttetlitt sprøtt og så var det bare å spise
Prøv gjerne min Juleøl og rosmarindampetpinnekjøtt. Pinnekjøtt er det også mange som foretrekker. Har du vært lur, så har du hatt grønnsakene oppi stekebrettet med vann som du dampetribba med
Prøv gjerne min Juleøl og rosmarindampetpinnekjøtt. Pinnekjøtt er det også mange som foretrekker. Alltid dampe eller koke ribbeniovnen, med svoret ned i eller over vann, kraft eller veske først
På Nyttårsaften, så ble det pinnekjøtt. Littinnhenting av siste ukens mat her nå. Pinnekjøtt er enkelt. En kan prøve noen små varianter, men det er uansett enkelt
For noen år siden leste jeg om å dampe pinnekjøtti øl og bruke poteter som pinner, men dette er første gangen jeg prøver selv, jeg har anbefalt den til andre
Dette er en helt ypperlig måte å tjuvstarte pinnekjøttsesongen på uten å ødelegge juleaftenmiddagen helt (her i huset er det nemligpinnekjøtt som gjelder på julekvelden)
Pinnekjøttet ble tilberedt på vanlig måte. Servert med kålrabi/gulrotstappe, poteter og sjy. Først vannet jeg ut i 1,5 døgn og byttet ut vannet 4-5 ganger, så dampet over pinneri 2,5 time og en halvtimeiovnen for å få en fin gyllen farge. brukte 1 normal størelse kålrabi og 4 gulrøtter som jeg kokte opp, da rotfruktene var møre helte jeg av vannet og moste alt sammen, hadde så i smør, salt, pepper, muskattnøtt og litt fløte. 2,5 time og en halvtimeiovnen for å få en fin gyllen farge