Den koster litt i innkjøp, men du vet hva du får. Kjøper du pesto. Kjør basilikumblader, hvitløk, pinkjekjerner og parmesanost i en foodprosessor mens du tilsetter olivenolje i en tynn stråle
Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Pesto tar tre minutter å lage, og det koster under femtilappen. Gjennom de siste årene har jeg laget veldig mye pesto selv, både på jobb og hjemme, og grunnen til at jeg er så glad i dette enkle og supergode tilbehøret, er at det er lett å lage, det passer til nesten alt og det er kjempegodt
In the meantime, prepare pesto. Serve warm with additional pesto on the side, and garnish generously with additional parsley, pine nuts, and vegan parmesan cheese
Dette er en annerledes pesto laget med ristede pinjekjerner og smaksatt med soltørkede tomater og i stedet for italiensk Parmesan, har jeg brukt hvit geitost fra Rallarrosa stølsysteri
For en måned siden la jeg ut oppskrift på hvordan man lager pesto på den mer autentiske måten. Pesto er en allsidig urtesaus som passer til både kjøtt, fisk, og vegetarretter
Det er ingen hemmelighet at hjemmelaget er best – og dette gjelder ihverfall for pesto. Her har jeg brukt paranøtter istedenfor de svindyre pinjekjernene, og næringsgjær istedenfor parmesan i den klassiske pesto genovese
Jeg er veldig glad i pesto og her kommer en ny versjon som jeg har dilla på for tiden. Den inneholder cashewnøtter istedenfor pinjekjerner noe som gjør at den er billigere å lage + at den inneholder litt tomatpurè