Foruten et lass med nydelige grønnsaker, består denne retten av en fantastisk saus, som jeg fikk frem ved å mikse de klassiske thaismakene lime, chili, fersk ingefær og hvitløk, sammen med litt Peking Duck Sauce
• PASTADEIG. Saus. Kjelve ut pastadeig. 4 hele egg300 g hvetemel180 g durumhvete1 1/2 ts olivenolje1 1/2 ts saltLag pasta dagen før og la den hvile i kjøleskapet. 3 ss smør2 ss hakket sjalottløk2 hakkede hvitløkbåter150 g renset krabbekjøtt150 g rensede reker (hakket)2 ss klippet dill1 ss gressløksalt og pepper Saus. Slå sausen over og legg på reker og blåskjell ๑۩๑๑۩๑๑۩๑ 4 hele egg
Ved å tilsette en spiseskje eller to av en rar saus, en obskur utseende pasta eller som jeg allerede har vært inne på, saltet eller tørket fisk, vips så blir maten du lager ett hakk bedre
I kinesisk kjøkken brukes blomstene moset med salt til en pasta som anvendes i risretter og saus. Basilikum brukes bl a til kalv, kylling og annet lyst kjøtt, grønsak retter og pasta retter
Brukes også til å lage sesampasta, som brukes i saus til nudler, ris og grønnsaker. I Asia brukes gurkemeie i krydderpastaer og rekepastaer samt gryte- og grønsaksretter