jeg har aldri lagd pastaogscampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chiliog hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi. 1 pk fullkorns pasta. 1 chili
Grønnsaker og thaikomboen hvitløk-ingefær-lime-chili er knallgodt medscampi. Foruten et lass med nydelige grønnsaker, består denne retten av en fantastisk saus, som jeg fikk frem ved å mikse de klassiske thaismakene lime, chili, fersk ingefær og hvitløk, sammen med litt Peking Duck Sauce
Pastaen er farget med blekk fra blekksprut og passer ypperlig til fisk og skalldyr. Med den dramatiske sorte spaghettien, røde tomater og rosa scampi blir dette et fabelaktig halloweenmåltid
Bland sammen scampiogkrydderpasta. Rør inn limesaft til den blir glattog tykk pasta. Lag et snitt langs med ryggen på scampienog fjern den sorte strengen, hvis du bruker rå scampi
Utenom ris kan retten fint serveres medpasta, couscous eller godt brød til. Scampiog blåskjell svømmende i en kremete og smaksrik saus, her servert med ris og brokkoli
Matland i Moss har stort utvalg av pastaog frosne fiskeprodukter. Den passet strålende til scampi stekt i friske urter og harissa sammen med søt mango, paprika og frisk koriander
Ha i foodprocessor/blender/stavmikser, sammen med koriander, kafirlimeblader, tomatpurè, grillet paprika, chili (med eller uten frø, frø gir sterkere curry) skrellet ingefær i biter, hvitløk hakket, olivenolje, fiskesaus, sesaolje og soyasaus