Dette er hva Pascal skriver om kaken i oppskriftsboken som også bærer hans navn. Denne kaken ble min nemesis i Hele Norge Baker og det tok lang tid før jeg orket ord som eggekrem og Fraisier igjen
-) da lagde jeg for første gang Pascals kjente kake Fraisier. Pascal bruker kun jordbær i midten av kaken, men jeg valgte å legge på litt amerikanske blåbær for å få fargene rødt, hvitt og blått
I rarely just use another recipe because I like to adapt them to my taste and preferences, but Pascal Dupuis is a man of my taste, and I can’t find anything to change to this recipe
(Anbefaler å se Pascals film for fremgangsmåten. Etter forrige søndags «Hele Norge Baker» program ble jeg så nysgjerrig på utfordringen om å lage Fraisier
Pascal bruker denne type kakeform mye. - Mange kaker har en form for rundt sukkerbrød som base, og en rundt form er også genial å bygge kaker i eksempelvis fraisier og iskake
Bunn125 g sukker4 egg125 g hvetemel1 ts bakepulverFyll500 g kokende melk150 g sukker60 g maisenna4 eggeplommer250 g romtemperert smør250 g jordbær delt i toLake100 g vann50 g sukker15 g rom (eller en vaniljestang)Start med å lage bunnen
Mengdene som står i Pascal sin bok lærte jeg den harde måten at ikke passet inn i «vanlige» kakeformer derfor skal dere slippe å måtte feile selv og får derfor ferdig tilpasset Fraisier oppskrift av meg
Vi brukte god tid hjemme og jeg lagde en fraissier etter oppskriften til Pascal. I filmen sier Pascal at man skal blande maizennamelet i litt av melken fordi du vil få en ubehagelig smak av maizenna om du blander det med eggeplommene og sukkeret
Den er basert på pascal sin fraisier kake, men sjokoladeganachen og karamellen har jeg laget selv. Jeg brukte oppskriften til Pascal sin fraisier og mousseline creme som dere finner i boken hans