Partering av lam oppskrifter

Kunsten å partere et lam

Kunsten å partere et lam

Etter parteringen feiret vi med litt marinert og grillet ribbe, sammen med syltet gresskar fra ifjor

Kalle´s helstekte lam

Dette av flere grunner. Det er et viktig stikkord når vi helsteker lam. Vi skjærer ut yttrefilér på hver side av ryggraden
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Småstrimler med kjøtt og det som ble skrapet av bein etter partering ble til kjøttdeig og lammeskav. Villsauen etter partering og før saltlake
Maqluba «opp ned» kylling | #CookForSYRIA

Maqluba «opp ned» kylling | #CookForSYRIA

Cook for Syria er i utgangspunktet ett initativ startet av den britiske instagrammeren Clerkenwell Boy, som har som mål å feire Syriske mattradisjoner og sette søkelyset på en av de største humanitære krisene vi har opplevd i senere tider
Kjøttkontroll og lammepartering 2013

Kjøttkontroll og lammepartering 2013

Uka etter vi slaktet to lam i Tingvollia, fikk vi besøk av Astrid Vea Mork fra Mattilsynet og Jens Magne Gjul fra Tingvoll videregående skole

Yummy geit er superkjøtt!

Geit på seng av høstens rotgrønnsaker er den norske naturen rett inn på matfatet. Fargerike rotgrønnsaker, vilt, lam eller geit, sopp og ville skogsbær er det vi fråtser i nå

Lammeskolen

Grovpartering. Utbeining avlammelår. Utbeining av bog. Lammeskolen er klar. «Nam-nam, spis lam. Lage Lammerull