Parmesan oppskrifter

Parmesan dressing

Parmesan dressing

1 dl finrevet parmesan. 1 dl finrevet parmesan. Nydelig dressing til kylling, lam, pølseretter og godt som dressing på enkelte salater
Parmesan potato skins

Parmesan potato skins

Skjær hver huden inn tre og kaste på en stekeplate med olje, cayenne pepper, paprikapulver, salt og parmesan
Parmesan fylt kyllinglår

Parmesan fylt kyllinglår

I dag er det da revet parmesan, frisk rosmarin og fin hakket hvitløk, alt er godt blandet sammen. Litt om Parmesan ost
Knapriga quinoa-panetter med parmesan

Knapriga quinoa-panetter med parmesan

Det blev gyllenstekta panetter spetsad med parmesan …. Köpte med mig en paket trippel-färgade quinoas från affären här om dagen – känns så länge sedan jag gjort något på dessa små, knapriga och proteinrika frön
Grillet hummer med basilikum og parmesan

Grillet hummer med basilikum og parmesan

M. i. n. m. a. n. n. e. r. e. n. i. v. r. i. g. h. u. m. m. e. r. f. i. s. k. e. r. ,. o. g. d. e. t. t. e. b. l. e. s. i. s. t. e. m. å. l. t. i. d. e. t. a. v. f. j. o. r. d. å. r. e. t. s. s. e. s. o. n. g. D. e. t. s. m. a. k. t. e. f. o. r. t. r. e. f. f. e. l. i. g. J. e. g. s. p. a. r. t. e
Pastagrateng med parmesan

Pastagrateng med parmesan

50-75 gram skikkelig parmesan (Ikke bruk den gule boksen med Pasgrasan). Deretter rev jeg parmesan over, og satte formen i ovnen på 200 grader c. 50-75 gram skikkelig parmesan (Ikke bruk den gule boksen med Pasgrasan)
Innbakt asparges med parmaskinke og parmesan

Innbakt asparges med parmaskinke og parmesan

Strø over parmesan og kjevle deigen til et litt større rektangel. Riv over litt mer parmesan. 10 asparges 2 plater butterdeig (jeg kjøper frossen og tiner) revet parmesan 5-10 skiver parmaskinke (avhengig av størrelse) sesamfrø 1 egg, lett sammenvispet (til pensling). Innbakt asparges med parmaskinke og parmesan 10 asparges
Skogsoppsuppe med parmesan

Skogsoppsuppe med parmesan

Kjør suppen glatt med stavmikser etter koketiden og ha så i maisenna blandet ut i litt kaldt vann, parmesan og timian
Ovnstekte Rødbeter med gresk youghurt og parmesan

Ovnstekte Rødbeter med gresk youghurt og parmesan

)1 kg rødbeter1 ss olivenoljesalt og pepperKrem100g gresk youghurt2 ss fersk revet parmesan+ litt til pynt1 hvitløksfedd finhakketsalt og pepperSett på ovnen på 175 graderskrell og del opp rødbetene i små staver. 2 ss fersk revet parmesan
Tagliata med ruccola og parmesan

Tagliata med ruccola og parmesan

Parmesan. 400 gr ytrefilet, entrecôte eller mørbrad1 kvist timian1-2 fed hvitløk1-2 pk ruccolaCherrytomater2 ss kapersParmesan. Varm olje eller smør i en panne på middels til høy varme og stek kjøttet i 4-5 min på hver sideTilsett grovhakket hvitløk og timian de siste par minutteneLegg kjøttet til side og la det hvile i 10 minutterLag kraft ved å koke ut pannen med 1 dl vann i et par minutter Tilsett så sitronsaft og olivenolje og sil kraften over i en skålFordel ruccola og tomater på tallerkenSkjær opp kjøttet i ca 1 cm tykke skiver og legg de på toppen av ruccolaenDrypp kraften over kjøttetDryss over kapers og høvlet parmesanAvslutt med noen dråper balsamico
Poteter med parmesan

Poteter med parmesan

Her er det parmesan som får sette den fine touchen. Parmesan. 8-10 poteter3 ss olivenoljeParmesanTimian eller rosmarinSalt og pepper. Strø over raspet parmesan og stek potetene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til de er møre og osten er gylden