Skreisesongen er endelig på plass. Jeg har gått og lusket rundt matbutikken en uke nå, var visst problemer med leveransen, men nå er fryseren full (så forvent noen skrei-oppskrifter fremover
Her har jeg stekt skreien med skinnet på, laget en mos av gulrot, kålrot og litt frisk gurkemeie, dampet noen rosenkål med litt purre og toppet det med litt sprøstekt bacon
Var en tur innom butikken for å se om de hadde fått inn noe fersk skrei. Og man kan vel si at det som fungerer med skrei fungerer like så godt til torsk, selv om man heller skulle ønske at man fikk tak i skrei, da sesongen er noe begrenset
Skrei på kulørte linser, appelsinglasert fennikel, pannestekt sjalottløk og persillesalat. Det er tid for skrei og med denne fantastiske fisken kan du trylle fram et hav av retter
Det jeg ville servere var pannestektskrei med sprøtt skinn akkompagnert av noe spennende tilbehør. Skreien er her og hva er vel bedre enn å la den få spille hovedrollen på tallerkenen
asiatisk mat, at, balsamicobakte cherrytomater, cashewnøtter i asiatisk mat, daim, daim iskake, daimis, daimiskake, daimiskake med nøttebunn, enkel fiskemiddag, fisk i folie, fisk til slndagsmiddagen, fiskepakke, fløtesopp, grove rundstykker, hjemmelaget is, hjemmelaget iskake, hjemmelaget tomatsuppe, honey-mustard dressing, hverdags, hvetefrie rundstykker, indrefilet, indrefilet av svin, is, iskake, Kai Pad Med Mamuang, kylling og cashewnøtter, laks, laks i folie, laks med mascarpone i folie, marinert indrefilet av svin, marinert kylling, mascarpone, mascarpone på fisk, mascarponelaks i folie, nøttebunn, nøttemarengs, ovnsbakt søtpotet, ovnsbakte cherrytomater, pannestekt torsk, pannestekt torsk med tilbehør, rundstykker, rundstykker uten hvete, rundstykker uten hvetemel, søtpotet, søtpotet og baconsalat, skrei, soppstuing, sprøstekt chorizo, stekt champignon med fløte, sunn middag, timian, timianmarinade, timianmarinert indrefilet av svin, tomastsuppe, tomatsuppe med pastaskruer, torsk, torsk i festmiddag, torsk og chorizo, torskeloin, Ukemeny
Det er tid for skrei, og det var laaaaang kø hos fiskehandleren i dag. Jeg er tydeligvis ikke den eneste som vet å sette pris på skreien, ikke så rart egentlig, vi snakker om en av de beste råvarene Norge har å by på