Pai til fest oppskrifter

Scouse pai: Kjøttpai fra Liverpool

Scouse pai: Kjøttpai fra Liverpool

Denne versjonen er oppgradert til en pai, men under det sprøstekte laget med butterdeig finner du en herlig lapskaus med saltkjøtt, saus og grønnsaker
En tett pai, er en fin pai

En tett pai, er en fin pai

Smuldre mel , smørklumper og salt sammen i en bolle til det får konsistens som brødsmuler. En "er du lei av jobben, og vil høre på juleklassikere og spise julemat" innspiret fest på fredag, hente ved på Toten på lørdag, en reinspikka julelunsj på Søndag og så en tre og en halvtime lang kosnert som hyllet Tom Waitz på mandag
Tapas!

Tapas!

Ha deigen på bakepair og trykk den ut med fingrene. - Rulles sammen til en pølse og skjæres i passende biter
Rabarbraterte med italiensk marengslokk

Rabarbraterte med italiensk marengslokk

Den litt syrlige rabarbraen balanseres godt med den søte marengsen og paibunnen. Kaken er rustikk og fin å se på og passer godt til ulike anledninger – både mer hverdagslige og tilfest
Minipai med feta og spinat

Minipai med feta og spinat

kutt opp og stek løken på middels varme i litt smør eller rapsolje, skyll og tilsett spinaten og la den synke sammen
Mørk sjokoladeterte med jordbær og ristede hasselnøtter

Mørk sjokoladeterte med jordbær og ristede hasselnøtter

Når deigen er helt avkjølt smører du en paiform, kjevle ut deigen til en stor rund form. Dekk paibunnen med aluminiumsfolie og fyll den stappfull med tørre erter som skal holde kantene på paien oppe under forstekingen
Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie

Shepherds Pie er en engelsk tradisjonsrett som ikke er noen pai i det hele tatt, men kjøttstuing med lokk av potetmos
Sitronterte med marengslokk

Sitronterte med marengslokk

Den ultimate paien. Slager i alle aldre omtrent og får gjester til å forsyne seg to ganger. Lag denne på en fest og forvent en suksess
Cranberry Meringue Pie

Cranberry Meringue Pie

Smak til tranebærfyllet før du har det i paiformen. Jeg kjøpte med meg en stor pose og lagde en herlig pai med tranebærfyll og luftig, hvit marengs på toppen
Desidert perfekte minipai

Desidert perfekte minipai

Vil du holde deg til disse eplepaiene må du bare fortsette å lese for her blir det bare mer og mer interessant
Ukemeny 19/2017

Ukemeny 19/2017

Deilig pai med brokkoli, champignon og paprika. mai kake, bacalao, balsamicoeddik, blomkålsuppe, blomkålsuppe med bacon, blomkålsuppe med chorizo, blomkålsuppe på 1-2-3, chicken satay, Chicken satay grillspyd, cottage pie, fisk tilfest, fiskegryte, grillede kyllingspyd, grillmat, høy pavlova, indrefilet av svin, kake til 17 mai, kjøttfri mandag, kjøttfri middag, kjøttsaus med potetmos, kremet blomkålsuppe, krydderurtemarinade, kylling med peanutsaus, kylling satay, kyllingspyd, mager blomkålsuppe, mai, maimat, malaysisk mat, marinert indrefilet, marinert indrefilet av svin, marinert kylling, mozzarella, mozzarella basilikum og tomat, mozzarella og tomatsalat, pai, pai med grønnsaker, pai med halvgrov paibunn, paibunn, parmesan, pavlova, pavlova med friske bær, pavlova med norske bær, pavlova myk inni og sprø utenpå, pavlova rødt hvitt og blått, peanutsaus, salat med balsamicoeddik, sommersalat, sunn blomkålsuppe, timianmarinade, timianmarinert indrefilet av svin
Grov paibunn

Grov paibunn

Med denne grove paibunnen kan du unne deg favorittpaien både til hverdags og fest. En superoppskrift for deg som elsker pai, men synes paibunn er litt vel næringsrik sånn til hverdags
Ukemeny 5/2017

Ukemeny 5/2017

balsamicobakte cherrytomater, biff, biff indrefilet med tilbehør, biff med tilbehør, bogskinke, boller med vaniljekrem, brokkoli i pai, champignon, croquetter, croquetter med timian, dampet asparges, dessert, dill, eggesmør, eltefri focaccia, eltefritt brød, eltefritt focacciabrød, festtil hverdags, fiskemiddag, fløtegratinerte poteter, fløtepoteter, focaccia, focaccia med oliven soltørkede tomater rosmarin og havsalt, focacciabrød, frokostblanding, gjærbakst, granola, gratinerte poteter, halvgrov paibunn, hjemmelaget granola, hjemmelaget müsli, hjemmelaget pasta, hyggebakst, indrefilet, kanelboller, karamelisert løk, kjøttfri middag, knallgod fiskemiddag, kokt torsk, Kryddertomat, krysning av kanelboller og skoleboller, kyllingbryst, kyllingfilet, maldonsalt, mandelpoteter, mascarpone, melis, musli, nøtter i granola, oliven, olivenolje, ovnsbakt tomat, ovnsbakte cherrytomater, pai, pai uten kjøtt, paibunn, parmesan, pasta, pepperbiff, picnicskinke, poteter med fløte, prinsessekake, rødvinssjy, rosiner, rosiner i søyt gjærbakst, rosmarin, saftig kyllingbryst, saftig pepperbiff, søndagsmiddag, søt gjærbakst, sjaminjong, skoleboller, soltørkede tomater, spinat, sprøstekt skinke, stekt løk, storfékjøtt, tagliatelle, tagliatelle med mascarpone, tørket aprikos, tørket frukt, timian, timiancroquetter, torsk, tranbær, trukket torsk, trukket torsk med tilbehør, trukket torsk over spinat, vaniljekrem, vegetarpai
Irrasjonale rasjonaliteter

Irrasjonale rasjonaliteter

Jeg har aldri vært særlig glad i vanlig paideig. Vi snakket forresten tidligere i dag (på vei til treningssenteret, men det er et annet eventyr som skal fortelles en annen dag) om forventninger og definisjoner av hva som er "riktig" å gjøre av unge (rike) mennesker i dag
Høstpai med Blåbær og Epler

Høstpai med Blåbær og Epler

Mitt bidrag til bloggen er som dere kan lese av overskriften en pai. Dersom du ikke vet hva Cupo Nation er, så kan jeg fortelle dag at det er en nettside som samler rabattkuponger, koder og tilbud fra nettbutikker på ett sted
Skinkepai

Skinkepai

Denne enkle og supergodt paien har jeg servert både til hverdag og fest. Kjør sammen i en kjøkkenmaskin (jeg bruker en K-visp) til en deig og klem ut i paiformen, godt opp langs kantene
Fordeler med tenåringer og andre gleder

Fordeler med tenåringer og andre gleder

Fest deigen på toppen godt tilpaibunnens sider. Igjen, ingenting i veien for å lage en tradisjonell paideig hvis du har lyst til å prøve det, jeg må si det var gøy å eksperimentere litt med butterdeig, og alltid greit med ett steg mindre i matlaginsprosessen
Sabayonnegratinerte blåbær

Sabayonnegratinerte blåbær

Når du tek paien ut av omnen slår du omnen av, og set inn formene. Dessert har vi berre av og til. Denne er superenkel, men den må ferdigstillast medan sausen vert skrapa av tallerknane