Smuldre mel , smørklumper og salt sammen i en bolle til det får konsistens som brødsmuler. En "er du lei av jobben, og vil høre på juleklassikere og spise julemat" innspiret fest på fredag, hente ved på Toten på lørdag, en reinspikka julelunsj på Søndag og så en tre og en halvtime lang kosnert som hyllet Tom Waitz på mandag
Den litt syrlige rabarbraen balanseres godt med den søte marengsen og paibunnen. Kaken er rustikk og fin å se på og passer godt til ulike anledninger – både mer hverdagslige og tilfest
Når deigen er helt avkjølt smører du en paiform, kjevle ut deigen til en stor rund form. Dekk paibunnen med aluminiumsfolie og fyll den stappfull med tørre erter som skal holde kantene på paien oppe under forstekingen
Smak til tranebærfyllet før du har det i paiformen. Jeg kjøpte med meg en stor pose og lagde en herlig pai med tranebærfyll og luftig, hvit marengs på toppen
Deilig pai med brokkoli, champignon og paprika. mai kake, bacalao, balsamicoeddik, blomkålsuppe, blomkålsuppe med bacon, blomkålsuppe med chorizo, blomkålsuppe på 1-2-3, chicken satay, Chicken satay grillspyd, cottage pie, fisk tilfest, fiskegryte, grillede kyllingspyd, grillmat, høy pavlova, indrefilet av svin, kake til 17 mai, kjøttfri mandag, kjøttfri middag, kjøttsaus med potetmos, kremet blomkålsuppe, krydderurtemarinade, kylling med peanutsaus, kylling satay, kyllingspyd, mager blomkålsuppe, mai, maimat, malaysisk mat, marinert indrefilet, marinert indrefilet av svin, marinert kylling, mozzarella, mozzarella basilikum og tomat, mozzarella og tomatsalat, pai, pai med grønnsaker, pai med halvgrov paibunn, paibunn, parmesan, pavlova, pavlova med friske bær, pavlova med norske bær, pavlova myk inni og sprø utenpå, pavlova rødt hvitt og blått, peanutsaus, salat med balsamicoeddik, sommersalat, sunn blomkålsuppe, timianmarinade, timianmarinert indrefilet av svin
Med denne grove paibunnen kan du unne deg favorittpaien både til hverdags og fest. En superoppskrift for deg som elsker pai, men synes paibunn er litt vel næringsrik sånn til hverdags
Jeg har aldri vært særlig glad i vanlig paideig. Vi snakket forresten tidligere i dag (på vei til treningssenteret, men det er et annet eventyr som skal fortelles en annen dag) om forventninger og definisjoner av hva som er "riktig" å gjøre av unge (rike) mennesker i dag
Mitt bidrag til bloggen er som dere kan lese av overskriften en pai. Dersom du ikke vet hva Cupo Nation er, så kan jeg fortelle dag at det er en nettside som samler rabattkuponger, koder og tilbud fra nettbutikker på ett sted
Denne enkle og supergodt paien har jeg servert både til hverdag og fest. Kjør sammen i en kjøkkenmaskin (jeg bruker en K-visp) til en deig og klem ut i paiformen, godt opp langs kantene
Fest deigen på toppen godt tilpaibunnens sider. Igjen, ingenting i veien for å lage en tradisjonell paideig hvis du har lyst til å prøve det, jeg må si det var gøy å eksperimentere litt med butterdeig, og alltid greit med ett steg mindre i matlaginsprosessen
Når du tek paien ut av omnen slår du omnen av, og set inn formene. Dessert har vi berre av og til. Denne er superenkel, men den må ferdigstillast medan sausen vert skrapa av tallerknane