Lag grøt, syltetøy, saft eller bruk den i paier og kaker. Nå er det sesong for rabarbra. Selv har jeg flere ganger laget meg verdens enkleste rabarbragrøt
Jeg hadde lyst til å prøve meg på en rabarbra-pai. Kok opp under omrøring på middels varme. Kan eg friste med smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem, uten tilsatt sukker og gluten
Rabarbrapai med vaniljekrem. Paideig. I kjøkkenhagen har vi begynt å samle på urter. Rabarbraplanten (vitenskapelig navn Rheum rhabarbarum) er en gammel, hardfør, mat- og medisinplante (staude) som opprinnelig kommer fra de nordlige og sentrale deler av Asia
Legg oppå bærene og rabarbraen. Oppskriften på hjemmelaget krem finner du HER. Om du bruker fryste bær er det lurt å ta de ut av fryseren kvelden før, putt de i et dørslag over en bolle, så de tiner og all saften får renne av, så ikke paien blir bare suppe
(Se HER for oppskrift påSmuldrepai med Bær)TIPSHvis du ikke har tilgang på frisk rabarbra eller ikke har forvellet og fryst den siden våren og får lyst på denne midtvinters går det fint an an a lage paien med rabarbrapå boks, bare hell av laken English
Den første artikkelen, og også oppskriften pårabarbrapai, finner dere derfor her. oppåpaibunnen. tykke kanter, som går ganske langt opp, slik at fyllet blir holdt godt på plass
Det har ikke jeg, for her på Kreta kan vi ikke gå ut i skogen og plukke, (iallefall ikke der jeg bor) men endelig har de begynt å selge frossenblandinger og disse kan utmerket godt brukes i denne herlige paien
(Paideigen ligner på den sprøe og litt boblete deigen til McDonalds sin "Apple Pie"). Favorittkaken er en herlig, amerikansk pai med jordbær og rabarbra
Det ble en veldig enkel pai. Deigen skal ikke henge sammen, men legges på toppen av rabarbraen. Men i dag er det bare å kaste seg rundt siden i morgen er det ut på nye eventyr
Fordel hvit sjokolade, rabarbra, sukker og nøtter over kaken og stek på nederste rille i ovnen. Husk å la det være igjen litt til strøssel på toppen av kaka