Server med for eksempel en grønnsalat og grovt brød. Jeg er faktisk veldig glad i pai, det er en lettvinn løsning og helt genialt hvis man har masse rester i kjøleskapet man ikke helt vet man kan bruke til
Dette er en paimed tunfisk, men det kan lett byttes ut med dine favoritter. Trykk deigen utover formen gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en "skål "med deigen
Kvitløksdressing laga eg av magerkesam, pressa kvitløk, salt, pepper og grassløk - enkelt og godt. Eg lagde en grov paibunnmedkesam, og denne kan fint lages glutenfri
bær, i paier, i kaker osv. Deretter blander du det med fruktsukker, kardemomme og magerkesam. Porsjonen med vaniljekrem er nok til dobbel porsjon boller + litt smaking (den er veldig god)
Visp egg, melk, kesam, salt og pepper i en bolle. Dagens mattips er minipai som smaker kjempegodt og passer perfekt til frokost, lunsj og veldig godt som turmat
Bland så i salt og kesam til du får en relativt tørr og kompakt deig som henger godt sammen. Denne paien spiser vi ofte, og selv om fyllet kan varieres i det uendelige ender jeg stadig opp med denne kombinasjonen
Kokt egg, stekt egg, eggerøre og omelett er eksempler på retter der egg spiller hovedrollen, men denne matvaren er også en viktig ingrediens i andre matretter som for eksempel kaker, paier, pannekaker, bakst og desserter
Serveres med is eller vaniljesaus, alternativt skyr eller kesam for et magrere alternativ. Bærene du bruker kan være ferske, men paien blir like god med frosne bær
Nydelig rabarbra og jordbærpai, toppet med en lime og honningkrem, - her smaker det sommer. Paien kan brukes både som dessert og som kake, like godt begge deler
Idag vil vi dele med dere en oppskrift på paimed tunfisk. Trykk deigen utover formen gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en "skål "med deigen