Pai med filodeig oppskrifter

Pai med spinat og fetaost

Pai med spinat og fetaost

Denne paien lages medfilodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Pai med spinat, løk og bacon

Pai med spinat, løk og bacon

Denne er enkel og basert på ferdig pai deig for deg som ikke liker å bake. Mix egg og melk, sammen med salt og pepper
Pai med grønn asparges

Pai med grønn asparges

Han brukte filodeig som helt sikkert blir veldig lekkert (men det hadde ikke jeg her hjemme i dag) og dessuten litt andre oster
Kreatopitta- Gresk kjøttpai

Kreatopitta- Gresk kjøttpai

Kreatopitta er en gresk kjøttpaimedfilodeig. Smelt smøret, legg lagvis en og en plate medfilodeig i en ildfast form, smør hvert flak med smeltet smør
Tomatpai

Tomatpai

Dekk den med plastfolie og legg i kjøleskapet en halvtimes tid, før du kjevler den ut i en paiform. De måtte med
Minipai med egg og parmaskinke

Minipai med egg og parmaskinke

Ferdig paideig og filodeig er klare til bruk. Deilige minipaimed egg og parmaskinke er lekre å se på, smaker fantastisk godt og er raske å tilberede
Eksotisk kyllingpai

Eksotisk kyllingpai

Bruker du filodeig, kan det være lurt å pensle hvert lag med litt smeltet smør. Lukk paien og prikk små pustehull med en gaffel på lokket
Spinatpai med  fetaost og chiafrø

Spinatpai med fetaost og chiafrø

Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig. En pk filodeig. Dersom du lager egen paideig, trykk et tynt lag ned i en porsjonsform og ha så i ostemassen
Spanakopita  og potluck party

Spanakopita og potluck party

Spanakopita er en pai laget medfilodeig, fyllt med spinat, fetaost og løk. Pai. I og med at filodeig som regel kjøpes frosset ( finnes i de fleste innvandrer-butikker, samt store supermarkeder), begynner du med å tine disse
Spinat- og fetaostpai

Spinat- og fetaostpai

Denne paien lages medfilodeig, og den er best helt fersk. Ha litt olivenolje over, dryss deretter litt cayennepepper eller chili over og legg ett nytt lag medfilodeig

Liker løk

Og når denne løkterten, eller paien, står på bordet, servert med deilige raf-tomater og ruccola vendt i enda mer god olivenolje, da kan jeg tørke tårene og glede meg over en enkel, deilig, kjapp middag med masse god smak som jeg vet gjør noe ekstra for meg også
Kantarellpai

Kantarellpai

Stek soppen i litt smør sammen med vårløken. Legg på to lag filodeig. Sett paien i ovnen og stek til fyllet har stivnet og fått litt farge, ca

KULTURELL PÅSKEPICNIC

En praktfull dag for picnic, og hva passer vel bedre enn en paimed provencalsk geitost. Så til paien. For noen deilige dager med avslappet slentring i solfylte Parisergater

Paier med egg og tunfisk

Legg den fylte paien forsiktig i oljen, som skal være het, men ikke rykende. La tunfisken renne av seg og mos den med gaffel

Paier med egg og tunfisk

Legg den fylte paien forsiktig i oljen, som skal være het, men ikke rykende. La tunfisken renne av seg og mos den med gaffel

Kylling i filodeig - Pastilla

Legg en plate filodeig i paiformen og pensle med smeltet smør. Pensle flere filoplater og form dem til roser som legges slik at de dekker hele paiens lokk

Gresk spinatpai

Ta filodeigflakene ut av innpakningen, legg dem på arbeidsbenken og dekk dem med et fuktig klede. Kle paiformenmed et deigflak og la kantene henge over kanten på formen