La småkoke i ytterliger ti minutterDamp blåskjell i ca 5 minutter til de åpner segStek scampiene i litt olje til de får rosa fargeHa skjell, scampi og reker over i pannen og bland alle ingrediensene lett sammenSkru ned varmen og la paellaen stå i et par minutter så smakene blander segKlem over sitronsaft, og ha over hakket persille
Jeg anbefaler å bruke sherry siden det vil gi ekstra mye smak til retten, men jeg vil tro det også kan fungere med tørr hvitvin uten at jeg har prøvd det selv
Det er mange år siden jeg laget Paella sist, og nå passet det bra å lage det igjen siden jeg fikk besøk av en som elsker mat, og en som er mest glad i ris og kylling
Noen dager er en av oss borte, eller opptatt med andre ting eller rett og slett bare uten matlyst. for ei uke siden serverte jeg Italiensk Risotto, og denne fredagen tenkte jeg at Spansk Paella er lurt
Tar meg den frihet at jeg kaller paellaen jeg lager for Jons Paella – både fordi jeg har prøvd meg fram til min egen variant gjennom mange år – og dette er en av rettene jeg får aller mest positiv tilbakemelding på…
Paella(direkte oversatt “panne”) er en spansk nasjonalrett, opprinnelig fra Valencia, som gjerne består av kokt ris, olivenolje med safran, grønnsaker og sjømat