Vanligvis får du denne både med kjøtt, skalldyr og fisk, men det går fint an å lage den akkurat som du vil - som for eksempel i vegetarutgave som jeg har gjort
Paella - spansk favoritt. Sushi - japansk rett som tar verden med storm. Umamismak skapes av proteiner i kjøtt, fisk, skalldyr, belgfrukter, sopp, solmodne tomater og sauser
Noen er frekke nok til å kalle det Kreolsk svar på Paella. I mine øyne, er Jambalaya en reste rett, som en bruker det en har av kjøtt og skalldyr, og koker dette sammen med ris
Paella er en deilig, spansk risrett som kan spises både medskalldyr, fisk, kylling eller annet kjøtt, og ofte blandes flere typer av både fisk og kjøtt
Paella - spansk risrett med kylling og skalldyr. Mat med synergisk umami inneholder både fri glutamat og nukleotider fra fisk, grønnsaker, skalldyr eller sopp
Den brukes i paella og risotto, samt til fiskesupper og gryter for å nevne noen. I India brukes valmuefrø i kombinasjon med forskjellige krydder for å smaksette karriretter og sauser