Pølsegratengmed tomatsaus. Bland hakket tomater med sammenvispet egg og krydder (og soyasaus). Kok pasta etter anvisning på pakken og sil av vannet, men spar en liten kopp pastavann
Vi spiser den ofte med kokte (frossen)grønnsaker og ekstra kokt pasta (eller poteter) ved siden av. (Jeg pleier å ha i en klunk smør når jeg har hellt av vannet, så klistrer ikke pastaen seg sammen)
Men biff er litt seigt ( ifølge de), så da lager jeg en rett med samme tilbehør som vi. pasta. Mannen i huset og jeg skulle ha biffsnadder, så da er det bare å rote sammen noe med de ingrediensene
no, men med noen små justeringer. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av vannet. I løpet av uken som gikk lagde jeg pølsegrateng til middag og fikk skikkelig nostalgi-følelse
Pølsegrateng er populært i mange hjem,ihvertfall i vårt. Du trenger 5 dl pasta penne 4 dl vann 3 dl Tine kremfløte 150 gram revet gul/cheddar eller mozarella ost , jeg har brukt Cheddar/mozarella blanding 3-400 gram middagspølse i biter 1 liten boks mais eller annen valgfri grønnsak (eks gulerot, brokkoli, erter, brekk bønner, paprika) 1/4 ts revet muskattnøtt 0,5 - 1 ts salt og pepper ( smak til slik du liker det). Slik gjør du I en dyp panne eller gryte har du i vann, fløte, krydder og ukokt pasta Kok opp og la småkoke under lokk eller folie i 12 minutter til det tykner litt og pastaen begynner å bli mør Tilsett mais og pølse kuttet i biter og bland godt, la koke i 5 minutter til Rør inn osten, klar til servering. Relatert 12 minutter til det tykner litt og pastaen begynner å bli mør
Så når minstejenta vil ha pølser til middag, trenger ikke retten bestå av pølser på en tallerken etterfulgt av en kladd med potetmos laget fra pose…En pølsegrateng er en god måte å lure inn grønnsaker og få til en fullverdig middag med pølser som hovedingrediens
Litt mer frukt, bær og nøtter fremfor kaker og is, litt grovere brødmat, litt mer fullkornspasta, litt flere grønnsaker i pølsegratengen, litt flere hjemmelagde supper og så videre
Smak til med salt og pepper. kokte makaroni eller annen pasta. 2 dl kokte makaroni eller annen pasta4 røkte pølser i biter2 ss smør2 ss hvetemel1/2 liter melksalt og pepper1/2 boks hakkede tomater100 g revet ost Kok pølser og makaroni/ pasta Lag hvitsaus av smør, mel, melk
Server med råkost, salat eller kokte grønnsaker, eller man ikke trenger noe. Kok også litt ekstra poteter1 porsjon rester av pølsegrateng1 løk, hakketRester av kokte poteter, deles i bitersalt/pepperSmør til stekingHvis man har igjen grønnsaker brukes også disse3 ss kapers, kan unnlates hvis man ikke liker dette, men det gir en veldig god smakAlt dette has i en stekepanne og stek til det har fått en gyllen farge. Eller gjør som vi gjør, server med syltede rødbeter og ravigottsaus 1 porsjon rester av pølsegrateng