Sprø nøttebunn og fløyelsmyk sjokoladekrem, dekket med mørk sjokolade på toppen. En marengsbunn, en sjokoladekrem som blandes med en eggekrem, og et solid sjokoladetrekk over
Jeg prøvde meg først påiskaka sånn jeg pleier å lage den, med marengsbunn, men jeg fikkvirkeligikketil marengs med Stevia Sugar, jeg sierikke at det ikke går, jeg fikk det bare ikketili går
Når massen er hvit og blank har du den påbakepapir og dytter den utover til en sirkelpå størrelse med en stor kakeform (du kan gjerne tegne en sirkel rundt en stor kakeformpåbakepapiret)
Min mor har laget en slik kake mange ganger, men med sukker og hvetemel, og jeg fikk lyst å prøve meg på en sunnere versjon med minstmulig karbohydrater
Fyll resten av marengsen opp ikakeformen – begynn fra midten og unngå å ha marengsen helt ut i kantene på formen fordi den vil heve seg en god del, så da slipper du å skjære i den
Jeg har klippet en rundingibakepapirlike stor som kakeformen som jeg har i bunnen påkakeformen. Det hadde vi, i går var det helt nydelig vær her i Bergen, og vi koste oss med bytur og familiebesøk, det ble ingentivolibesøkpå oss igår, hehe (les innlegg om sisttivoli- besøk HER)
Det finnesuttalligeoppskrifterpå Pavlova kake, men her er minfavoritt. eller snu kaken på hodet. Marengsbunnen kan fint lages dagen før og bare stå i ovnen over natten
Jeg har klippet en rundingibakepapirlike stor som kakeformen som jeg har i bunnen påkakeformen. Skilleggehvitene fra eggeplommene, vær nøye på at ingen gult kommer med hviten, ellers blirikkestivpisket
Fordel røren ut i en smurt kakeform og stekes påmidtersterillei ca. Kutt bort ytterkantene påmarengsbunnenslik at den blirpå størrelsen med sjokoladebunnen