På fersk makrell oppskrifter

SYLTET MAKRELL - umamirik sørlandsrett

SYLTET MAKRELL - umamirik sørlandsrett

Det kan være vanskelig å få tak i stor makrell, så jeg har måttet kjøpe fisk ca. Rens godt i buken hver skive, fjern blodranden oppunder ryggbeinet
MARINERT MAKRELL (shime saba)

MARINERT MAKRELL (shime saba)

Får du tak i dagsferskmakrell, er det verdt å prøve denne delikate oppskriften . den i riseddik med mirin og den kan benyttes som topping nigiri-sushi, maki, som
Stekt makrell

Stekt makrell

I dag hadde vi fått tak i nydelig ferskmakrell. Vi har ganske ofte stekt makrell til middag. Tilbehør blir da agurksalat og ekstra lett rømme
Grillet makrell, ute eller inne.

Grillet makrell, ute eller inne.

Makrellen ligger i egen bakk med olivenolje, innmaten ligger med, men den må passes så den ikke oppløser seg
Grillet fylt makrell

Grillet fylt makrell

Gutta var ute med dorgesnøre ved Store Færder i helgen, og resultatet lot ikke vente seg. Ferskmakrell er noe av det beste i verden
Tid for agurksylting

Tid for agurksylting

en med makrell i tomat, og en med kaviar, to skiver sprø slangeagurk og toppen en skive Norvegia. slangeagurk dyrker vi i drivhus, sylteagurk både i drivhus og friland
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Surdeigsbrød/surdeigsknekkebrød med pålegg (leverpostei, makrell i tomat, upasteurisert ost og smør, kaviar og egg, sardiner, sild osv
HVA ER GREIA MED LOMPER?

HVA ER GREIA MED LOMPER?

farten er det enkelt å kjøpe en pakke lomper og pålegg som en stor boks makrell i tomat og noen cherrytomater, og vips så har du et godt og enkelt måltid
Squash, -hagens lille gresskar!

Squash, -hagens lille gresskar!

Kalorifattig, men rik vitaminer og mineralstoffer. Etterhvert som de åpner seg henter du inn noen blomster, rister av dem og fyller dem med små biter av fersk mozarella eller fetaost, dypper dem i en røre av egg, melk og mel, og steker dem i rikelig olivenolje til de er lysebrune
Evensens Bouillabaisse

Evensens Bouillabaisse

En rett som i utgangspunktet besto av fisk de ikke fikk solgt markedet, som de kokte sammen med noen grønnsaker og urter, hver mann sin Bouillabaisse

Det er agurktid igjen!

en med makrell i tomat, og en med kaviar, to skiver sprø slangeagurk og toppen en skive Norvegia. Snu glassene rett etter at agurkene er lagt i, da er du ganske sikker at de holder seg lenge