Laks og ørret er fet fisk som krever mye syre og friskhet av saus og/eller tilbehør. Lofoten Hvitvinsaus medsitron og bladpersille er derfor et perfekt følge
Forsyn deg av saftig ørret som smaker fantastisk sammen med den deilige sjyen av sitron og urter. I helga ringte en venn av meg og sa at han hadde fisket to ørreter som jeg kunne få
Ha sitron, smør, salt og pepper på og i den. Tillaging av hel ørret eller laks. Han som bruker å levere ved til meg ringte og sa at han kom med ved, det var jo supert for jeg var nesten tom for ved
Jeg serverte sjøtungen kun med rømme og ørretrogn, men neste gang blir det med kokte poteter. Neste gang du er i fiskebutikken er du litt tøff og kjøper noe annet enn torsk, ørret eller laks
Serveres med hva du måtte ønske, ovnsbakte poteter eller hvitløksbrød passer godt til denne retten. Her er en smakfull utgave med fersk ørret og sitrus, servert med en frisk, spicy salat med gode reker og en herlig grønn kremet saus med spinat og basilikum ღ
Skrap bort skjellene med hjelp av ryggen på en halvlang kniv eller bruk en fiskeskrape. Lag en blanding av smør, hakket persille, dill og sitronsaft og fordel dette i buken på fisken
Kjør så med stavmikser til det blir en glatt purè og smak til med salt, pepper og sitron. Legg grønnsaker på en oljet, ildfast form, dryss over med flaksalt og litt mer olje