Ostepai- og filmdate. 125g smør3 dl hvetemel1 eggeplomme1 ss fløte1 ss vannSmuldre smør i melet og bland inn resten av ingrediensene. Sett i kjøleskap i 30 min (dette er ikke et must, men det blit litt lettere å jobbe med deigen etterpå. (150-200g)(gjerne vellagret Sveitser eller annen smakfull ost)200g god skinke (gjerne pepperskinke eller en som er røkt)en bunt vårløk eller en purre3dlfløte3 eggSalt og pepperStek skinkebiter og skivet vårløk/purre litt i smør(ikke nødvendig men det blir ekstra godt)Visp egg og fløte,bland inn ost og skinkeblandingen. Stek videre i ca 20-30 min. 3 dl hvetemel. 3dl fløte. 3 egg
18 cm i diameter er nok pai til 2 sultne personer, og til denne ostepaien brukte jeg. 3 egg. 30 minutter. 18 cm i diameter er nok pai til 2 sultne personer, og til denne ostepaien brukte jeg. 3 egg
Vil man ha mer salt kan en tiropita eller spinakopita være gode valg ( ostepai/spinatpai). Det er ikke rart man lengter tilbake til blå himmel, bading og 30 grader, når en ser bilder som dette…
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Fylte grønnsaker og squashblomster, ostepaier og gryter med kjøtt som smaker himmelsk. 3. Vi dro på en 3,5 timer lang tur hvor vi både fikk sett geitene på Aghii Theodori/kri kri øya samt gått i land på en helt øde øy utenfor kysten og snorklet der i to timer. 3) Labyrintruiner i Festos og Agia Triada
Västerbottenpaien er et fast innslag i svenskenes midtsommerfeiring, til sommerbuffèten, til Kräftskivan og egentlig når som helst ellers når man har lyst på en skikkelig god ostepai
3 dl mel. 3 ss vann. 3 dl mel. 3 ss vann. Paideig. 100 gram meierismør. . Kna sammen ingrediensene. La stå kjølig i 10 min før du kjevler ut, stapper deigen i paiform/ildfast form, prikker bunnen med en gaffel og steker i noen minutter på 225 grader til deigen ser lett gylden ut