Bland sammen kjekssmuler, kanel og smør. Visp sammen rømme, sukker og vaniljefrø. Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en springform (22 cm) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen ved 175 °C i 10 minutter. saft av 1 lime. 150 g bringebær
Ovnsbakt ostekake forbinder jeg med “the american way” å lage ostekaker på. Mai er måneden da det bugner av frodige kaker på forsiden av glansede magasiner, kakene er frodig både i størrelsene og mengder med bær og frukter som ligger strødd…
Del vaniljestangen å skrap ut frøeneKok opp fløte, vanilje og sukker til sukkeret er oppløstTa fløten av varmenBløtlegg gelantinplatene i kaldt vannBland yoghurtoglime i fløten når den har blitt litt kaldereRør ut gelantinplateneFordel blaningen i en lav form med plastfolie i bunn
Jeg serverte min med litt syrlige bringebær til . Rør så kremosten inn i den smeltede sjokoladen, deretter eggeplommene Kle så en rund springform med bakepapir og smør bakepapiret med litt olje eller smør
En seig, karamellaktig bunn ogostekakefyllmed smak av vanilje, limeogbringebær. Hell blandinga over ostekakebunnen, sett til avkjøling gjerne natta over
Jordbær/lime «ostekake». Jeg bruker frosne bringebær på toppen av denne terten med bær. Du kan bruke andre bær om du ønsker det, men bringebær gir en meget god smak som passer utmerket godt til resten av terten