Smelt kremosten i en gryte på middelsvarme, og tilsett fløten, grønnsakene, krydderet (jeg brukte ikke salt eller krydder med salt siden både kremosten, bacontreningene og oste inneholder salt)
Du kan bruke en mildere gulost, rester om du har en osteskalk liggende, vegansk/vegetarisk ost, eller cottage cheese for ett magert/diettvennlig alternativ
Nå ble magen og bagen som vanlig fylt med fantastiske salamier, oster, vin og sjokolade. Tilbehøret er ulike remulader, sure agurker og gratenger av semolina, purre og potet
Jeg har foodprosessor og den rasper jeg flere oster av gangen i, da har jeg raspet ost i fryseren, og kan ta ut en skje eller en desiliter alt etter ønske
cheddar passer veldig godt her, men om du foretrekker Norvegia eller andre milde oster går det også like fint, og for de mer vågale så passer også blåmuggoster aldeles ypperlig i denne retten
Så da ble det tjukk “ostete” grateng, da. Dette skal brukes til ostesausen. (Fikk ikke tid til å ta ordentlig blide, før hele gratengen kun så ut som en mølje av mat