Valentinesdagen. "Oreo Madness" er blant USAs mest populære desserter. Desserten består av vaniljeis laget med ekte vanilje, som dekkes med bunn og topping av knuste Oreokjeks
Den trenger nokså lang tid på å tine, og smaker best om den får bli myk til servering. Her kommer oppskrift på en enkel iskake som er basert på Oreokjeks
450 g Oreo Cookies100 g smeltet smør2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet2,5 dl melisca 3,5 dl piska krem2,5 spiseskjeer sukker1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter
Den siste pakken Oreokjeks knuses og røres inn i kremen. 3 pk Oreo kjeks (154 g pr pakke, totalt ca 450 gram Oreo kjeks) 100 g smør (ekte vare) 2 pk Tine kremost naturell 2,5 dl melis 3 ss sukker 1 pk sjokolademousse 3 dl melk til sjokolademoussen . Smelt smøret mens du knuser 2 pakker Oreokjeks (kun kjeksen). Knust Oreokjeks og det smeltede smøret blandes og presses så utover på et fat med ringen til en springform (kakeform brukt til bla sukkerbrød, ca 26 cm diameter bruker jeg) som kant
200 g knuste oreokjeks (uten fyll). 150 g mascarpone (du kan også bruke philadelphia eller tine kremost naturell). 120 g oreo i biter (med fyll). 100 g oreo i biter (med fyll)
10 oreokjeks (du kan også använda/bruke digistive eller lignende). 3 dl vaniljekvarg fra Lindahl’s/vaniljekesam fra Tine. Når gelatinen har ligget i 5 min trykker du vannet ut av platene og blander de inn med den varme sitronvannet