Oppskrift rognebær gele oppskrifter

Tid for rognebær

Tid for rognebær

(Oppskrift nederst). Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy av rognebær og epler eller pærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Rognebærgelé

Rognebærgelé

 Oppskrifta er "gamlelæraren si". ROGNEBÆRGELEBruk modne, men ikkje overmodne bær. Det er ikkje kvart år det vert laga rognebærgelé på skulekjøkenet
Rognebærgele

Rognebærgele

Her kommer oppskriften. Jeg plukket rognebær i Heidal  og nå er rognebærgeleen laget og står klar til bruk
Nydelig Rognebærgelè

Nydelig Rognebærgelè

Årets Rognebærgelè er på Glass. Ja ja Min rognebærgelè er i allefall blitt stiv så da er det vel ikke mer å mase med
Rognbærgele med eple

Rognbærgele med eple

Rognebærgele smaker godt til vilt. Plukk ca en kg rognebær. Ta bort skummet så geleen blir helt blank. Rognebærgele med eple
Grove kjøttkaker med fløtesaus

Grove kjøttkaker med fløtesaus

I dag vil jeg dele en skikkelig søndags middag oppskrift med dere. *Kok opp med fløte og smak til med rognebærgele,salt og pepper

Rognebær- og eplegelé

Da blir geleen uklar. Ha rognebær og epler i en kjele. La geleen koke i ca. La det trekke over svak varme til rognebærene har skiftet farge og eplene er møre
Flytende rognebærgele

Flytende rognebærgele

Rognebærgele brukes jo stort sett som tilbehør til viltkjøtt, og der fungerer det også strålende. Rognebær er jo noe som alle norske barn kjenner godt

Sommer på glass

Kaliumsorbat finnes også naturlig i rognebær. Det svenske syltesukkeret inneholder pektin og i tillegg konserveringsmiddelet Kaliumsorbat som gjør at geleén holder seg lengre
Rognebærgele med epler

Rognebærgele med epler

Denne oppskrifta gir alltid stiv gele. Jeg har utallige ganger laget rognebærgele som bare ikke har blitt stiv
Rognebær- og eplegelé

Rognebær- og eplegelé

Rognebærgelé blir best hvis den lages av frosne bær. Høsten er flott med masse deilig frukt, rognebær, sopp m
Rognebærgele

Rognebærgele

hvis rognebærene har fått en frostnatt på seg blir smaken mildere. Ta «geleprøven» ved å ha litt gelé på en skål og

Brune sauser

- 1-2 ss rognebærgele. - 1-2 ss solbærsaft eller soppsoya ( pass da på at du ikke salter for mye). - 2-3 skiver brunost
Elgstek

Elgstek

Ta steken ut av gryten og tilsett TINE Lett Crème Fraîche, brunost og gele. 3 ts gele av tyttebær , eller rognebær

Elgfilet

Smak til med rognebærgele, portvins. gele eller solbærgele. 2 ts rognebær,portvin eller solbærgele. Legg fileten til temperering i romtemperatur
Canneloni med kongekrabbe

Canneloni med kongekrabbe

Canneloni med kongekrabbe ble servert med en eplegelé med rognebær i. Eplegeleen ble veldig god, og fungerte bra ved siden av pastaen