Tradisjonelt så serveres sveler med smørkrem (smør og melis rørt hvitt) men du kan for all del bruke det tradisjonelle vaffel «pålegget» syltetøy å rømme eller brunost…
Tallet vitner om at bloggen har opparbeidet seg en stor base med mat- og kakeoppskrifter. Oppskriften er hentet fra Hobbykokken (unntak sjokolade og mascarponekrem)
Alle besteforeldre/mødre/familier har jo sin egen oppskriftpåvaffelrøre som de mener er uslåelig. de kommer nok til å endre mening etter at de har smakt på min vaffelrøre
Så da sendte jeg melding til farmor og fikk hennes kjempe gode oppskriftpå sveler. Røra skal være litt tjukkere enn vaffelrøre, så hvis den er litt tynn eller tjukk, kan du spe påmed enten mel eller vann
OBS vaffelrøra skal være mye tykkere enn vanlig vaffelrøre. ca 5 dl kefir/skummet kulturmelk (her må du prøve deg fram, fordi røra skal svelle i 15 min). Lager du den groveste varianten med sammalt hvete, havre og uten sukker, kardemumme og vanlijesukker, så kan det være godt med litt salt i røra ca 1 ts. Stek vaflene (1 stor suppeøse) på middels sterk varme godt brune
Denne vaffelrøren smaker godt, og er laget av fint hvetemel. Til helgen er det Vaffeldagen, og da passer det godt med en god vaffel med friskt og deilig tilbehør
La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør