Opplysningskontoret for kjøtt og fisk oppskrifter

Grønnsaker ut - frossenpizza inn

Nielsen har på oppdrag forOpplysningskontoretfor frukt og grønt spurt. •Erfaring fra Norges Forskningsråd, bioteknologinemnda, Statens ernæringsråd og flere EU-forskningsprosjekter

I min handlepose

Leste en artikkel fra Dagbladets nettavis hvor opplysningskontoret hadde kartlagt nordmenns matvaner

Sunnere av gourmetmat?

Opplysningskontoretfor frukt og grønt (Skriver om blant annet sunnere mat i barnehagene). no om privatbarnehagen Eventyrstua i Oslo der barna får servert "luksusmat" som for eksempel russisk kongekrabbe, kalveentrecôte og froskelår
Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

Under ein fårikålmiddag i regi av Opplysningskontoretforkjøttfor nokre år sidan blei eg ståande svært lenge å diskutere pølser med den no avdøde ernæringsfysiologenogforfattaren Maria Thomassen

Torsk med jarlsbergost og tomater

Opplysningskontoretfor egg ogkjøtt (. Vi må spise mer fisk, derfor limer jeg inn denne oppskriften som så rimelig god ut
Scampi og Sjømatrådet

Scampi og Sjømatrådet

Opplysningskontoretfor egg ogkjøtt bør primært opplyse om egg ogkjøtt, ditto for kontoret for frukt og grønt osv

Lettvint lakselasagne

Legg lagvis i ildfast form. Bland egg, melk, salt og pepper. eggeblanding, lasagneplater, fisk, spinat, eggeblanding osv

Porsjonsomelett

Revet ost, kokt skinke i strimler, stekt bacon, stekt kjøttdeig, hakkede middagsrester av kjøtt eller fisk, strimler av røket laks eller ørret, stekt sopp, lettkokte ringer av purre, hakket paprika, kokte poteter i tynne skiver eller hakkede, friske krydderurter

Hjemmelaget pizza

Denne porsjonen han med fordelfordoblesog fryses i mindre emballasje, slik at du har ferdig saus til flere pizzaer seinere

Fisk- og skalldyrsuppe

Hell i fiske-/blåskjellkraftenog en stjerneanis. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. Rens og skjær fisken i passe biter og la den trekke i suppen

Fiskegrateng

Opplysningskontoretfor egg og hvitt kjøtt . Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes

Fårikål «fårtjener» en spesialakevitt

Norsk Fårikål Akevitt er produsert av Agder Brenneri/Det Norske Brenneri for Palmer Group/Norsk Aquavit som også listefører akevittene Ankerdram Akevitt, Jeger Aquavit, Rosmersholm Pinnekjøtt Akevitt, Rosmersholm Skitt Fiske Aquavit, Rosmersholm Ribbe Aquavit, Nystemten Aquavit, Spekemat Aquavit, MS Nordstjernen Aquavit, Guovssahas Nordlyset Akevihtta og Birkebeiner Aquavit