Ole martin poteter oppskrifter

Potet og jordskokksuppe

Oppskriften har jeg fått av min gode venn og kollega OleMartin Alfsen, og  retten var å finne på denne ukens “Godt levert” – meny

Mortengås, en hevn fra St. Martin.

Gåsa servers sammen med rødkål og poteter. ” En tradisjon de hadde tatt fra Tyskland hvor de feiret Martins dag eller gansesonntag
Pakore Indisk mat

Pakore Indisk mat

Helledussen så godt det så ut, deriblant laget han Pakore, og fant oppskriften til han kokken i programmet OleMartin Alfsen, og den brukte jeg med noen små justeringer

Test av Roedemeny fra godtlevert.no

no med mesterkokk OleMartin Alfsen i spissen så sa jeg selvsagt ikke nei til det. Maten var enkel å lage, og lett å håndtere, selv om jeg måtte google “hvordan koke poteter”… Ingen ytterligere kommentar der, haha
Honning-  og  sennepsglasert  skinke

Honning- og sennepsglasert skinke

Oppskrifta har eg delvis knabba frå kokkane OleMartin Alfsen og Tom Victor Gausdal, med nokre vriar som eg syns høver seg
Perfekte poteter a la Heston

Perfekte poteter a la Heston

Ovnsbakte, forkokte poteter a la OleMartin Alfsen. Han understreka at det er ei verd av forskjell mellom den eksperimentelle kokekunsten, eller molekylære gastronomien han og Blumenthal har vidareutvikla, og den matlaginga du, eg og våre mødre og fedre har stått for opp gjennom historia
Det er høst og tid for elg!

Det er høst og tid for elg!

Inspirasjonen ble hentet fra boka som heter "Mat og Drikke" av Tom Victor Gausdal og OleMartin Alfsen

Kalkun

Da kom jeg over denne videoen men OleMartin Klikk HER for å se. Som tilbehør hadde jeg poteter, rosenkål, brokkoli, gulerøtter og svisker, men man kan bruke akkurat det som passer deg

Biff a la Lindstrøm

Topp med speilegg, stekte poteter og sylteagurk ved siden av. Servering. Her ser du mer. 600 g god kjøttdeig uten vann og salt
Familiemat – Hjemmelaget burger.

Familiemat – Hjemmelaget burger.

For litt ekstra piff på tilbehøret fulgte vi tipset til OleMartin (Godt levert sin kokk). 500 gr kokte poteter

Spinat gnocci

Jeg bruker oppskrften som er i Familie kokeboka av Tom Victor Gaustad og OleMartin Alfsen. Her kommer oppskriften jeg brukter på Gnocci