Når steketiden går mot slutten begynner du å forberede de fløtegratinerte rotgrønnsakene. Gni inn oksesteken med salt og pepper og legg den i en ildfast form
nemlig kremsprøyta som jeg nevnte tidligere i saken om oksestek og eplebrus. Som flere ganger tidligere var det også denne gangen forretten jeg serverte dem som skulle anmeldes
Adventstiden innledes idag og da må selvsagt en herlig frokost etterfølges av ordentlig adventskost. Oksestek har blitt servert titt og ofte i heimen vår, men Sviddå har utrolig nok ikke fått sjansen til å prøve seg på surret oksestek
"La Crock-Pot hjelpe deg med matlagingen, selv når du har dårlig tid. Du kan velge mellom åtte forhåndsinnstilte funksjoner og oppnå samme gode smak som ved langtidstilberedning, på under én time
dersom du har dårlig tid bruker du entrecote eller biffkjøtt. En oksestek eller høyrygg er både bedre og billigere, men trenger lang tid på lav varme – 100 grader over natten. Dersom du bruker kjøtt som trenger tid i gryta, putt jerngryten inn i ovnen på 100 grader over natten
Langstek har man da ikke tid til, men resultatet kan bli supert likevel. Det er kanskje ikke det man først og fremst forbinder med skikkelig sommer, men oksestek er knallgodt også på sommeren
Vi improviserte litt og istedet for grillparty ble det heller en saftig og mør oksestek med aspargessalat, hjemmebakt no-knead ciabatta, tomatconfit, chimichurry og wasabimajones
Passer like bra til oksesteken som til lam. Tid for «Anti-passo» vin. Dagens vintest er vin fra Italia. Som kjent så nyter nordmenn veldig gjerne de italienske dråpene