Oksestek tid oppskrifter

Oksestek med fløtegratinerte rotgrønnsaker

Oksestek med fløtegratinerte rotgrønnsaker

Når steketiden går mot slutten begynner du å forberede de fløtegratinerte rotgrønnsakene. Gni inn oksesteken med salt og pepper og legg den i en ildfast form
Oksestek

Oksestek

Dersom steken er fryst er det viktig å gi den god tid til å heve. Saftig, mør oksestek med saus og poteter
Asiatisk oksestek

Asiatisk oksestek

Dersom steken er fryst er det viktig å gi den god tid til å heve. Saftig, mør oksestek med asiatiske kryddermiks
Rødvinsbrassert oksestek

Rødvinsbrassert oksestek

Det krever riktignok litt lengre tid. Når en endelig kjøper oksestek, så er det fristende å lage roastbeef eller tradisjonell oksestek
Klin kokos steinbit med tang!

Klin kokos steinbit med tang!

nemlig kremsprøyta som jeg nevnte tidligere i saken om oksestek og eplebrus. Som flere ganger tidligere var det også denne gangen forretten jeg serverte dem som skulle anmeldes
Surret adventsoksestek sous vide

Surret adventsoksestek sous vide

Adventstiden innledes idag og da må selvsagt en herlig frokost etterfølges av ordentlig adventskost. Oksestek har blitt servert titt og ofte i heimen vår, men Sviddå har utrolig nok ikke fått sjansen til å prøve seg på surret oksestek
Hvor ble det av roastbiffen?

Hvor ble det av roastbiffen?

Det eneste jeg finner er kokt oksestek. Nå er det bare et minne fra gode tider, ødelagt av leverandører med null respekt for ekte tradisjon og god mat
Det evige "maset" om mat...

Det evige "maset" om mat...

Søndag - Skinkestek eller Oksestek med egen saus, grønnsaker og potet. Det er dyrt, det tar tid. Men samtidig
Chill out

Chill out

dersom du har dårlig tid bruker du entrecote eller biffkjøtt. En oksestek eller høyrygg er både bedre og billigere, men trenger lang tid på lav varme – 100 grader over natten. Dersom du bruker kjøtt som trenger tid i gryta, putt jerngryten inn i ovnen på 100 grader over natten
«Julekrydret» oksestek

«Julekrydret» oksestek

Den er ikke vanskelig å lage, men krever litt forberedelse og god tid. Denne oksesteken har en smak (og lukt) som jeg forbinder med jul
Oksestek kan være sommermat det også

Oksestek kan være sommermat det også

Langstek har man da ikke tid til, men resultatet kan bli supert likevel. Det er kanskje ikke det man først og fremst forbinder med skikkelig sommer, men oksestek er knallgodt også på sommeren
Chimichurri

Chimichurri

Vi improviserte litt og istedet for grillparty ble det heller en saftig og mør oksestek med aspargessalat, hjemmebakt no-knead ciabatta, tomatconfit, chimichurry og wasabimajones
Rødt og godt fra Italia.

Rødt og godt fra Italia.

Passer like bra til oksesteken som til lam. Tid for «Anti-passo» vin. Dagens vintest er vin fra Italia. Som kjent så nyter nordmenn veldig gjerne de italienske dråpene