Okse bog oppskrifter

Sosekjøtt

Sosekjøtt

Av kjøtt kan du bruke høyrygg, bog eller mørbrad av okse, jeg brukte høyrygg, noe med bein og noe uten bein
Lapskaus med høyrygg

Lapskaus med høyrygg

litt bog og kraftbein. litt kraft av rester/slintrer av kjøtt, kok kraft av kraftbein og bog hvis du har kjøpt inn dette, ellers kan du bruke buljong
Har du prøvd slowcooker ? Enkelt for deg som har mye gjøre !

Har du prøvd slowcooker ? Enkelt for deg som har mye gjøre !

Ølkokt Kalvebog med tilbehør. Du kan lage det meste , alle typer kjøttretter (dvs okse, kylling, svin osv), vegetarretter( spesielt linser, bønner blir godt), omeletter ( det er en innertier) , bake ting og sikkert 1000 ting til , jobber med saken å teste ut det meste. 600 g kalvebog kuttes i biter , eller annet kalv eller oksekjøtt , anbefaler bog eller høyrygg for et veldig mørt og saftig resultat
Kjøttgryte med mørkt øl

Kjøttgryte med mørkt øl

Vintersuppe med oksekjøtt og Munkholm øl. 1 kg okse kjøtt uten bein, i store biter (høyrygg , bog o. til minst 4 personer 1 kg okse kjøtt uten bein, i store biter (høyrygg , bog o
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

I all enkelthet er boeuf bourguignon en kjøttgryte med oksekjøtt kokt i rødvin. Man kan bruke andre stykker kjøtt som blant annet mørbrad og bog, som er stykker som også er stykker som egner seg godt til koking
SYLTET FENIKKEL

SYLTET FENIKKEL

Det retten som i min barndom og tidlig voksenliv var kjøttmiddagen over alle kjøttmiddager. Til fyll hadde jeg kjøpt en liten bog,det ble mer enn nok, vi får nok en lammekjøtt middag etter hvert

KALVESTEK SOM ROASTBEEF MED TILBEHØR

Det retten som i min barndom og tidlig voksenliv var kjøttmiddagen over alle kjøttmiddager. Til fyll hadde jeg kjøpt en liten bog,det ble mer enn nok, vi får nok en lammekjøtt middag etter hvert
Frikassé av okse

Frikassé av okse

Bruk stykker frå Bog eller nakke. Eg har ein del oksekjøtt i fryseren som eg kjøpte på tilbud hos slakteren tidlegare i haust
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Du trenger et type strofekjøtt, enten okse eller svinemørbrad, men høyrygg, bog eller entrecote er også mulig
Fersk suppe- Hjemmelaget

Fersk suppe- Hjemmelaget

Okse kjøtt med bein (bog ) . 1 liten kålrot.  1/2 hodekål. 5-6 gulerøtter. 1/2  sellerirot. 1 hel purre  . Start med å kok kjøttet
Mål og vekt

Mål og vekt

Okse og kalvekjøtt. Oksestek. Okse kjøtt60 grader65 grader70 grader. Svinestek bog/skinke50 min pr kg160 gr. Bog med ben 1 kg2-2,5 timer150 gr. Bog med ben 1 kg2,5 timer200 gr. Kalvebog med ben 1 kg1,5-2 timer200 gr. Oksestek1 kg10-20 cm40-60 minutter. 200 gr Svinestek bog/skinke. Bog med ben 1 kg. 150 gr Bog med ben 1 kg. 200 gr Kalvebog med ben 1 kg
Enkel lammegryte

Enkel lammegryte

Når jeg ser lekker lammebog ligge i kjøttdisken, må jeg bare ha det. Så hvorfor ikke gjøre det samme med skiver av bog som skal kokes i en gryte
Trendy lapskaus

Trendy lapskaus

Selv foretrekker jeg høyrygg av okse. Kjøp høyrygg eller bog). ) oksekraft eller vann blandet med fond/ buljongterning

Lammegryte

1 kg grytekjøtt av lam, bruk gjerne bog 3 ss smør 10 sjalottløk 3 båter hvitløk 3 dl rødvin 1 boks tomater 1 boks tomatbønner 4 gulrøtter 1 ts salat 1 ts pepper 2 ts timan 1/2 dl vann 3 laubærblad evnt. 1 ts sukker 1 stk fond av okse , vilt el kylling Stek kjøttet, sjalottløk og finhakket løk i en gryte til det har fått farge