Mange har allerede begynt og søke på 'Nyttårsmeny', dette forslaget til årets siste måltid. Den passer også godt til forretten, så gjestene kan nyte resten av den sammen med maten
og det er det som fører til at noen år har en ekstra uke. Nå er vi godt inne i romjulen -og de fleste har vært innom mange av de obligatoriske jule-rettene
Det har vært et fint år, med hyggelig tilbakemeldinger og mange nye følgere av matlidenskap. Dette kan være alt fra restaurantbesøk og minner til oppskrifter
Vi spiser jo gjerne mye tradisjonell julemat her i Norge, føler litt att jeg gjentar meg selv på jul- og nyttårsmenyene fra tidligere år, men det er godt da
Men når ribba, pinnekjøttet og nøttesteka var fortært og ingen lenger orket tanken på en pepperkake til, da virker det som om mange tenkte “Nå vil jeg jammen ha andre og friskere smaker
Og i tilleggtil dette fikk jeg virkelig fantastisk mange andre fine gaver i år . Jeg er jo såpass voksen at jeg ikke burde bry meg om gaver, men jeg synes det er så morsomt å gi bort gaver som jeg har lagt mye omtanke i og se på reaksjonen til mottakerne
Det jeg tenker på er nyttårsmenyen. Til fire personer, behøver du. Mange sliter litt med å vite hvor mye salt man skal bruke når man koker eller steker Kveite
Vi har også satt sammen tidenes nyttårsmeny med kalkun, potetstappe, røkelaks, spekeskinke, ostefat, waldorfsalat, rosenkålsalat, ostekake, brownies og mye mer
Smak til med salt og pepper. Jeg, som mange andre er glad i tradisjoner -og hvor mange ganger har. ikke rekecocktail stått på nyttårsmenyen rundt omkring i Norges land