Smak til nye høyder. Mat- og vinklubben Smak møttes for første gang i 2014 til den 23dje festaften i matens og vinens tegn, 121 ulike viner og 134 matretter etter at klubben møttes for første gang i september 2009
Vi har fått opplevd både iransk bryllup, og nye smaksopplevelser. Etter å ha kommet hjem fra en fin ferie I Georgia, så er det godt å slappe av med kjente , kjære matretter
At enkelte matretter går i glemmeboken og nye kommer til er vel bare naturlig. Biff Stroganoff var i sin tid restaurantmat, men er nok hovedsaklig et «glemt» kapitel i vår mat-jungel
I tillegg har jeg fått et par nye lesere som har behov for å pirke på de merkeligste ting, og da kjenner jeg at det er på tide å tenke litt ekstra over hva jeg skal bruke tid på
Det er ikke like enkelt å komme på stadig nyematretter i en noe hektisk hverdag. Selvsagt må fisk være på menyen til kjæresteparet, men ikke nok med det
Dypp skjeen i vann for hver nye bolle. Dette var en av mine barndoms favoritter, det og kjøttkaker. Bollefrikasse er enda en av huset favoritter av de gode gamle klassiske Norske matrettene
Som dere veit etterkvart liker eg nye vrier og varianter på matretter. Hei hopp. En av mine favorittmiddager når eg var lita var definitivt fiskegrateng
Dypp skjeen i vann for hver nye bolle. Dette var en av mine barndoms favoritter, det og kjøttkaker. Bollefrikasse er enda en av huset favoritter av de gode gamle klassiske Norske matrettene
Slik blir nye oppskrifter utviklet, og slik skal det være. Jeg liker godt at matoppskrifter ikke er statiske, men at humør og innhold i kjøleskap og skuffer til enhver tid også kan påvirke de valgene man tar når det gjelder ingredienser i matretter
Men nå begynner det å komme seg - det lønner seg å teste nye oppskrifter av og til. Det betyr at de er veldig fine å bruke i matretter med lite eller ingenting kjøtt, kanskje spesielt supper og gryteretter
Det følger med et oppskrifthefte, men ellers er nettet en god kilde til nye spennende matretter som er avhengig av lav varme over lang tid for å få den rette smak og ikke minst konsistens