Squashen kan også juices, bakes, stekes, brukes i bakverk, brukes i salat og sikkert mye mer. Nå er det den tiden på året hvor det er høysesong for norske grønnsaker
Egner seg godt i supper, gryter, desserter, bakverk o. Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeprodusentene i Norge, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling
Malt koriander har en varm og mild smak som minner om både sitrus og ferskt bakverk. Denne oppskriften er et av mine bidrag til den norske matbloggutfordringen for november 2016, som tar utgangspunkt i den britiske aksjonen #cookforsyria
Ja, det er de norske eplene jeg snakker om. Det som er så fint med sure (eller syrlige bør jeg vel si) epler, er at de er kjempefine å bruke i bakverk som eplekaker, paier, muffins eller lignende
Den norske matfestivalen i Ålesund er snart i gang. Den er også god i bakverk, i denne oppskriften på gulrotmuffins har jeg brukt en blanding av sitronolje og mangoeddiken som også er å få kjøpt hos Olivers & Co, resultatet er en saftig god muffins som dufter nydelig når de er nystekt
Det franske vaniljesukkeret smaker nydelig, og litt annerledes enn det norske. Selv kan jeg styre min begeistring for små bakverk dynget ned av glasur og frosting, jeg ble aldri særlig betatt av sugar cookie-trenden eller cupcakesmanien
Men derimot spiser jeg sjelden jordbær på denne tiden av året - jeg vil helst ha ferske økologiske norske jordbær - men hadde noen i frysen og da syns jeg de egner seg best i smoothies eller som is
Hele serien er basert på norske råvarer og nesten alle er nøkkelhullmerket. Server med melk eller yoghurt, som musli eller grøt eller bruk det i bakverk
Dette har gitt fornyet interesse i forskningsmiljøene for de gamle ur-kornsortene, i håp om at disse kan gi et mer næringsrikt og smakfullt bakverk enn dagens glutenfrie produkter
Det blir til et mykt, nesten litt svampete bakverk. I går var jeg og noen kolleger invitert på Thanksgiving-middag hos en amerikansk kollega og hennes norske mann, og dagen før var jeg på restauranten To rom og kjøkken her i Trondheim for å feire 15 år med samme type
De andre norske bloggerne som var der var Frutimian og Smakenavoslo. Inspirert av alle søte bakverk i Paris lagde jeg dette innlegget i dag, håper du også blir inspirert