Norsk kald forrett oppskrifter

Brandade, norsk på fransk

Brandade, norsk på fransk

(gir 4 forretter eller 2 hovedretter)500 gram ferdig utvannet klippfisk500 gram skrelte poteter, gulløye er ideelle1,5 dl olivenolje1,5 dl oppvarmet melk3 ss creme fraiche3 fedd presset hvitløk og en sjalottløktimian + et laurbærbladsalt og pepper + 3 pepperkorn1 sitronbåt og noen sorte steinfrie olivenlitt brødrasp og revet parmesanSlik gjør du. Ha i 7 dl kaldt vann, så fiskestykkene. 7 dl kaldt vann, så fiskestykkene
Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Norsk laks, ikke sant. Og for å holde den fersk må den holdes kaldt. I så fall ville jeg kanskje servert en liten forrett først, suppe for eksempel
Gjesteinnlegg: Gravet elg

Gjesteinnlegg: Gravet elg

Perfekt som forrett eller som en del av et norsk tapasbord. Dette er kraftig kost og egner seg til en forrett eller et lite kosemåltid sammen med godt drikke

Økologisk nyttår for to!

Som forrett prøver vi norsk kongekrabbe. Til velkomstdrinken og forretten går extra brut eller brut godt
Sommerens forføreriske bærsuppe

Sommerens forføreriske bærsuppe

Jeg synes sukrin smaker «kald og kjemisk», og norsk bjørkesøt virker lakserende, i tillegg ligner de ikke nok på sukker

Kilimanjaro – en oppsummering

I tillegg var det en norsk guid med fra Turistforeningen. Det var helt ubeskrivelig til tross for at det både var kaldt og blåste godt

ROADTRIP USA

Han hadde aldri vært utenfor California, skulle på sin første ferie noensinne i sommer til Lake Tahoe, ante lite og ingenting om hva som foregikk utenfor amerikanske grenser, var helt sjokket over at vi kunne snakke engelsk, spurte hvilket språk vi snakket i Norge og når vi da sa norsk og kunne snakke engelsk ved siden av var han helt månebedotten
Marco Polo Restaurant på DFDS Seaways

Marco Polo Restaurant på DFDS Seaways

Her finnes også utallige smågater, åpne plasser, torg og parker, og kombinert med at byen byr på all den atmosfære, sjarm og storbyliv du bare kan ønske deg, blir det deilig å være norsk i København
Smaken av Norge.....i miniformat

Smaken av Norge.....i miniformat

Har du hørt historien om den norske dama, spanjolen og franskmannen som satte hverandre stevne for å se hvilket land som kunne skilte med den beste maten
Nyttårsaftenmeny

Nyttårsaftenmeny

Gjennomgangstemaet er fransk stil på norske råvarer (bortsett fra foie grasen da. Forrett. Norsk and fra Holte gård er det jeg pleier å kjøpe
Fra hav og vidde

Fra hav og vidde

Hva kan vel være mer norsk enn det. Kjøleskapskald Salmalaks, chili og moltesirup var et lekkert kveldsmåltid sikret på kort tid
Bakst med hvitløk og persille

Bakst med hvitløk og persille

I USA heter det biscuit, men er det noen som kan hjelpe meg med et godt norsk ord for disse herlige kakene, kjeksene, baksten eller hva det nå blir
Pasta med hummer og tomatsaus!

Pasta med hummer og tomatsaus!

Hvis du spanderer norsk. Server med en kald chardonnay eller prosecco. forrett, eller til to som en god hovedrett, trenger du
Cena eller en romersk aften.

Cena eller en romersk aften.

Eller på godt norsk,. Kan serveres varm eller kald. Opprinnelig så brukte romerne østers som dessert, men det var under vår kjære venn fråtseren, at man begynte med østers som forrett
Grove urtescones

Grove urtescones

Oppskriften er opprinnelig på amerikanske biscuits, som jeg ikke har et veldig godt ord på på norsk. Ta deigen ut på en kald arbeidsflate, og pakk sammen

Utfordring? Klart vi tar den!

Hvilken norsk dialekt liker du best. bade i havet og avslutte dagen med solnedgang og kald hvitvin. Oi – forrett er jeg ikke så god på, altså… Men kanskje en lun, liten