Norsk kake med mandler oppskrifter

Gløggkake med rosiner og mandler

Gløggkake med rosiner og mandler

Typisk norsk. Håper du ble fristet til å teste denne gløggkakenmed rosiner, mandler, og mild og god kryddersmak
Makroner i flere farger

Makroner i flere farger

jeg synes «makronering» høres bedre ut på norsk. For 6 år siden laget jeg og min datter Karoline makroner, og blogget oppskriften
Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Før jeg ble bakeavhengig, så ble jeg alltid så fasinert av oppskriftsheftene som av og til er utenpå Norsk Ukeblad
Brutti ma buoni

Brutti ma buoni

Kakene blir myke inni, og hvis du liker norskkransekake, vil du nok også falle pladask for disse søte nøttekakene
Biscotti med kokos og crunchy peanut

Biscotti med kokos og crunchy peanut

Biscotti er kanskje ikke helt typsik norsk julesnacks, men de smaker utrolig godt og jeg har ikke noe imot å invitere en ny julekake inn i familien
Enkel raw gulrotkake

Enkel raw gulrotkake

Oppskriften er hentet fra Erica Palmcrantz og Irmela Lilja sin bok “Raw food på norsk“. Min kakeglade farmor likte iallfall kaken og fikk med seg resten av kaken hjem siden jeg ikke orket tanken på å spise mer gulrotkake den dagen
Sommersuksess

Sommersuksess

Typisk norsk. Dette er en stor suksesskake som dekkes med både deilig Firkløverkrem og gul suksesskrem, og deretter søt, pisket fløtekrem og til slutt masse friske bær
Blåbærsuksess

Blåbærsuksess

Typisk norsk. En klassisk Suksesskake kan du med letthet trylle med og få Bringebærsukess, Jordbærsuksess - eller Blåbærsuksess som jeg har laget her
Enkle kransekakestenger

Enkle kransekakestenger

Samtidig ønsket jeg å lage noe litt typisk norsk. Fordi jeg bare brukte skolda mandler ble kakene luftigere og mer marsipan-aktige enn de vi er vant med

Hjemmelaget sukkerpasta

Sukkerpastaen blir helt hvit når du lager med svensk sirup, benytter du norsk sirup kan den få litt gulskjær
Rabarbrapai

Rabarbrapai

Vi he fått den første rabarbraen i hus, foreløpig ikke norsk, men kjempebra kvalitet. Grovhakk mandlene og strø dem over kaken
Mandelkaker

Mandelkaker

” (som for engelsk-handikappede kan oversettes til godt norsk. Disse kakene er laget med enorme mengder eggehvite, hvilket burde – sammen med mandlene – gi kakene en marsipanaktig smak
Nøttekake

Nøttekake

Oppskriften fant jeg i forrige ukes Norsk ukeblad og er en oppskrift av legen Berit Nordstrand. Gjenta med resten av nøttene/gresskarkjernen
Hvetekrans til 17. mai!

Hvetekrans til 17. mai!

Pynt mednorske flagg. Typisk norsk. Kakekategori. Det er best å bruke kjøkkenmaskin med eltrekrok til dette, så deigen blir helt glatt og smidig