Ha eggehviten i en miksmaster sammen med litt av sukkeret, og begynn å pisk på full styrke, når eggehviten har gått en stund skrur man av mikseren og har i mer sukker, og denne prosessen fortsetter til alt sukkeret er i eggehviten, og eggehviten er blitt helt stiv (kan du snu bollen og ikke noe faller ut, da er eggehviten stiv nok)
Når man lager pikekyss bruker man fransk marengs, og her kommer et innlegg om nettopp dette. Det er fort gjort å få litt eggeplomme i hvitene, men dette MÅ du unngå
Tertebunnen kan lages noen dager i forveien, oppbevares da i papir i romtempereatur. Smuldre sammen for hånd, og tilsett egg til du får en forholdsvis myk og klissete deig
Rør så inn egget. En av mine favorittkaker er sitronterte med marengs. Legg deigen kaldt. Hell så kremen i den ferdig stekte terteformen og sett kaken i kjøleskapet i mens du lager marengsen
Pisk eggehvitene og eddiken stiv, ha i litt og litt sukker til en glatt og fin marengs. Rør smør og sukker godt sammen, ha i eggelikør, så egg, rør godt
Brenn en marengs ved hjelp av en brenner, eller bruk stekeovnens grillfunksjon i noen minutter. Har du ikke non-stick former må du enten smøre de eller spraye de med formfett
FremgangsmåteFransk syrlig sitronterte med syndig marengs passer perfekt på varme sommerkvelder, eller når som helst når man har lyst på noe utrolig godt
Smaken er både søt og lett syrlig, og noe av det aller beste er å plukke bærene rett i magen. Bland det tørre i en kjøkkenmaskin eller for hånd og rør i egget til slutt
Ha alt utenom brød og kokosmelk i en bolle og visp sammen til det skummer. Denne laken er så full av stivelse at den fungerer som egg, du kan til og med piske den til marengs om du vil
Visp eggehvitene til de skummer, ha så i creme de tartar sukker og visp til en fast marengs. Ha i melis, mandelmel og salt i en bolle og visp med håndmikser inn ett og ett egg, til det tykner og blekner