Maki (nori/sjøgress på utsiden), Uramaki (nori/sjøgress på innsiden) og Nigiri (risball). Første gang ble jeg litt skremt for sushi, for det smakte ikke godt
Servér nigiri med syltet ingefær og soyasaus. Fisk som brukes til sushi skal helst fryses i et døgn. Start med Lofoten Sushiris og følg anvisningen på pakken
Siden du ikke skal rulle maki eller lage små nigiri trenger du ikke sushiris. Sushi bowl eller sushi i bolle er en enkel, men genial måte å spise sushi på
Man trenger ikke å gå ut for å spise sushi, eller bruke lang tid på å rulle maki eller dandere nigiri hjemme – bare sleng alt sammen som en salat i en bolle
Denne anbefaler jeg dersom du ønsker å utfordre smakssansene litt med enn en vanlig makirull eller nigiri, for denne inneholdt både røkt laks, reker, rogn og sild
Er du glad i sushi så anbefaler jeg å prøve å lage dette hjemme, både maki og nigiri - kjempelett. nigiriene, samt de grønnsakene du ønsker å bruke som fyll
Det finnes flere forskjellige typer sushi, maki, nigiri og sashimi. Sushi er Japans nasjonalrett. Mange tror at sushi bare er rå fisk, men det finnes andre typer med scampi, krabbe, agurk og avokado
Det er faktisk bare å sette frem skåler med fisk, grønnsaker, ris, en bambusmatte og tilbehør, så kan man lage den nigirisushien eller makien man har lyst på mens man spiser