Papayasalat er desidert en av nasjonalrett iThailand og en kjent rett ikulinariskeverden. Payayasalat som kalles for Som Tam kan spises alene eller som en siderett
Ikke rart befolkningeniSveits (og høyfjellsfrankrike) er på verdenstoppeni levealder. For oss matfrelste er lokale mattradisjonerlikeviktig som andre severdigheter når vireiser
Indonesisk mat er en av de mest levende og fargerike kjøkken iverden, full av intens smak. Mange regionale retter eksisterer, ofte basert på urfolkskultur og utenlandsk innflytelse
Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste
Jeg tenker det nok ikke er uten grunn at kjøttkaker og kjøttboller tilberedt på denne måten er nærmest en nasjonalrett i noe som synes å være de fleste land iverden
Resultatet blir en av verdens beste utgave av fårikål, Norges nasjonalrett ✿⊱╮✿⊱╮. Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt tilfårikålkjøtt
) Et lands nasjonalretter står istiltillivsstilen deres. Den er kjent for pirater, Casanova, Napoleon, Pasquale Paoli, vendettaer, verdens første demokratiske grunnlov, dramatiskeklipper, olivenoljer, vin, skinker, pølser, oster og kildevann
Paella(direkte oversatt “panne”) er en spansk nasjonalrett, opprinnelig fra Valencia, som gjerne består av kokt ris, olivenolje med safran, grønnsaker og sjømat
En annen ting som ikke var så veldig gøy i går var at jeg skulle dra hjem fra verdens beste kjæreste, vi er jo klar over avstanden, men vi holder alltid sammen i tykt og i tynt