Når vellagret er mild oppskrifter

Når vellagret er mild!

Når vellagret er mild!

Selv ber jeg for eksempel alltid om den osten som ligger i skuffen under disken, når jeg er i Danmark
Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

Når suppa erferdig kokt, kan du eventuelt kjøre den en runde med stavmikser, slik at den blir jevn. VellagretJarlsbergostpasser godt
OSTESUFFLÉ

OSTESUFFLÉ

Ostesuffle erenklere å lage enn mange tror, lekkerter det også. Du må bare følge tre enkle regler. Bruk er velprøvet oppskrift, som denne

Ein hedersrett...

derfor kan du få den både mild - lagret og vellagret. Årets Rakfiskfestival er i gang. Første helga i november ligg rakfiskdunsten over heile dalføret
Asparges med ramsløkpesto og spekeskinke

Asparges med ramsløkpesto og spekeskinke

Asparges kan faktisk spises rå, men jeg foretrekker å steke den noen få minutter med smakfull urtepesto og servere den sammen med en vellagretiberico og kald bernaise
Løksuppe

Løksuppe

Skjær opp hver skive i fire firkanter, eller stikk ut små rundinger med et eggeglass hvis du er i det jålete hjørnet (det var jeg når vi lagde denne)
Rakfisk !! c",)

Rakfisk !! c",)

tas bort når vi renser. Den milde har stått i tre-fire måneder, og den vellagrede i et år. Rakfisk er en mattradisjon som kan spores tilbake til middelalderen

Så var det rakfisk igjen da!

Når du har fjernet skinnet på begge sider med fingeren, legger du fingeren igjen øverst ved hodet, da imellom fileten og benet, og drar deg gjennom fisken
Marinert Manchego

Marinert Manchego

Manchego ost er blant det først jeg går i butikken og kjøpernår jeg ankommer Spania. Mild på smak og bare helt nydelig
Ost, – naturens egen gave

Ost, – naturens egen gave

Og som når det blir behandlet blir til mysost, eller ystel som det het før. Joda, du får vellagret norsk ost, men veldig vellagreter den ikke, selv om den har noe smak utover den ikke vellagredes
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Smaken oppstår når proteinene brytes ned gjennom behandling / bearbeiding. naturlig gjæret soyasaus, parmesanost, salte ansjos, vellagret skinke, fiskesaus og soltørkede tomater, og som finnes i moderatemengder i de fleste proteinrike matemner, såfremt de er utsatt for noe bearbeiding