De kan minne litt om havrekjeks, men disse er veldig myke inni og minner litt om kaker. Denne oppskriften vil ikke flyte spesielt over, så det er viktig å bruke en skje til å presse mengdene litt flate slik at du ikke ender opp med ekstra feite cookies
Havregrynet som benyttes i oppskriften bløtlegges i noen timer før bruk. Ettersom disse cookiesene er mykere enn vanlige cookies, bør de langtidslagres i fryseren
Rør så inn mel, salt og havregryn. Cookiesmed havre, sjokolade og bær. Jeg har ikke prøvd å bruke tranebær i cookies før, men det skal jeg jaggumeg gjøre igjen
Med grovt mel, banan og havregryn blir dette cookiesmed "litt mere mat i". Litt sunnere og litt mere mettende, men det er ingen ting å si på smaken, disse cookiesene er kjempegode
Det er bedre å steke disse for lite enn for mye, da holder de seg myke lengre. I dag har jeg laget en av mine favorittoppskrifter på kjeks med sjokoladebiter, nemlig Crüsli cookies, eller som de heter opprinnelig, Quaker Natural Chocolate Chippers
Dette er den oppskriften jeg stort sett lager, men jeg varierer den litt innimellom med å bytte ut noen ingredienser eller tilføre noen, her er det bare å prøve seg frem
Myke kjeks med hint av pepperkakesmak. 150gr smør (jeg bruker Berit Nordstrands rapskokos, men her kan du gjerne bruke et annet smør) 3 dl lettkokte havregryn 3 dl mel (jeg bruker økologisk siktet speltmel, fåes kjøpt på helsekost, Rema, Meny etc) *1. Sett stekeovnen på 175gr Bland mykt smør godt sammen med de andre ingrediensene -(Berit Nordstrands rapskokos er mykt rett fra kjøleskap. Trykkes flate (bruk gjerne baksiden av en skje med litt kaldt vann på, da er de lettere å forme) Stekes i 8-16 minutter. 3 dl lettkokte havregryn