Tilbehøret, grønne erter, er virkelig en undervurdert grønnsak. Tilberedt riktig er erter både saftige og søte på smak, og kan fint kombineres med urter og annet krydder
Denne uka kjøpte jeg med vårens første parti ferske erter. Erter er rike på både protein og smak. Riktignok er ikke alle like glade i de, men det har nok mer med barndommens overkokte frosne erter å gjøre enn ertens faktiske egenskaper
Lammegryte med kikerter og erter – 4 pers. 1 boks kikerter. 1 neve frosne erter. Skyll 1 boks kikerter godt i et dørslag under rennende vann og ha i gryta, sammen med en neve frosne erter. 1 boks kikerter. 1 neve frosne erter
♦ Falafler lager du ved å mose kikerter, olje, krydder, hvitløk, chili og en håndfull spinat sammen med en stavmikser eller i en blender til en fin deig
Her har jeg servert fisken med bacon og erter, det passer skreien som hånd i hanske. Jeg vil anbefale «Våre utvalgte erter» fra Findus som er i en klasse for seg
Matar pulao er krydret ris kokt sammen med erter og urter. Related PostsKhichdi – linser og ris i en gryteRis med nykål og erterAvokado- og korianderraitaJeera ris – ris tilberedt med spisskummen og garam masalaAloo methi – Stekte poteter med urterMynte chutney – frisk mos av mynte med smak av India
Egentlig elsker jeg erter, men det blir sjeldent til at jeg bruker det til middag. Siden jeg brukte frosne erter, kokte jeg opp litt vann, og hadde ertene i vannet, ertene er ferdig på et minutt eller to
Rotmosen i midten og sausen i randa mot fisken – og siden jeg hadde noen stekte grønnsaker (gulrot, paprika, erter) fra et tidligere måltid, ble de varmet opp og plassert på toppen
Kjør erter, bønner og sitronskall til en mos (ikke for finmost). 150 frosne erter. Kok erter og bønner i lettsaltet vann i 3 minutter. Kjøttfri mandag 150 frosne erter