Mortensgås oppskrifter

Mortengås, en hevn fra St. Martin.

Derav navnet Mortensgås. Allerede på 1500 tallet i Köln, ble det skrevet om Mortensgås. I Danmark omtales Mortensgås på skrift, første gangen i 1616

Gin fra 1495

Mortensaften med mortensgås. Gin fra 149516. november 2014 av Vidar Pedersen Legg igjen en kommentar Gin er en Nederlandsk oppfinnelse
Vårens vakreste eventyr

Vårens vakreste eventyr

Mortensaften med mortensgås. Nå starter vårens vakreste eventyr. Aspargessesongen varer fra midten av april og til midten av juni
Er melk sunt?

Er melk sunt?

Mortensaften med mortensgås. I Norge har man alltid fått høre at det er så bra med melk. Her er ti saker om melk, så kan du selv avgjøre om melk er så sunt som det sies
Mortensgås

Mortensgås

1. Gni inn gåsen med sitron og krydder, både innvendig og utvendig. Fyll den med oppdelte epler og evt. plommer

Mortensgås

6 - 8 personer. Begynn med å koke kraft ( se tips). Ta ut innmaten av gåsen. Skjær vinger av gåsa og fjern ev litt av fettet i buken
Tid for Mortensgås igjen!

Tid for Mortensgås igjen!

Og det er opprinnelsen til mortensgås. Mortensgås var i mange år en glemt spise, men i de senere årene har den igjen dukket opp på bordet, og i Tyskland, Danmark og Sverige finner du den oftere og oftere på spisekartet

Mortensaften med mortensgås.

I kveld er det Mortensaften. Dagen før minnedagen for Frankrikes skytshelgen St. Martin. foto. 123. stock. Martin av Tours var den først som grunnla et kloster i Frankrike
Champagnedessert.

Champagnedessert.

Mortensaften med mortensgås. Hvorfor skal alltid det gode serveres de to siste dagene i uken. Det er vel heller første dagen på en lang arbeidsuke man behøver en oppmuntring
Gåsestek

Gåsestek

Les hele artikkelen om Mortensgås her. Gåsestek er deilig. Og selvfølgelig helsteker du den. Gåsefett er nesten like sunt som olivenolje
Rødkål til jul?

Rødkål til jul?

Les artikkelen om Mortensgås. Rødkål er et vanlig tilbehør til julemat. Her er den delvis danske versjonen, uten karve
I starten av November

I starten av November

Ferdige ruterMORTENSMESSE DEN 11. 11, OG MORTENSGÅS STÅR PÅ MENYEN MANGE STEDER Hos oss er det and, og denne gangenAND BIGARADE2 andebryst2 ss sukker2 ss hvitvinseddik1 appelsin (saft og skall av)1 dl kraftoljekrydre kjøttet og lag ruter i det, brun det i ei panne og stek ferdig i ovnen på 100 °C i ca 30- 40 min
Cena eller en romersk aften.

Cena eller en romersk aften.

Mortensaften med mortensgås. En romersk aften eller Cena, var mer enn toga og orgie. Rent faktisk var Cena hva vi ville kalle en kveldsmat eller middag

Mortensgås

Ribb fuglen. Kutt av vingebeina. Vask og tørk den godt. Gni fuglen inn med sitron, salt, pepper og rosmarin

Mortensgås

1. Skjær vingene av gåsen, og fjern litt av fettet i buken. 2. Salte og pepre utenpå og inni, fyll fuglen med svisker og eplebåter