Første gang jeg satte tennene i et av polarbrødene, tenkte jeg at det var seigt, omelettaktig og lite godt, men etter noen tygg og med riktig pålegg ble de raskt en favoritt
Hemmeligheten er å bruke gode bindemidler i baksten. Enkelte meltyper har bedre bindeevne enn andre. Mange synes det er vanskelig å få til god konsistens på glutenfri bakst, særlig på glutenfri gjærbakst som brød og boller
Hjemmebakte pitabrød smaker uten tvil mye bedre og er saftigere og mykere enn de som selges i butikkene , og så er det utrolig enkelt å bake, det er en bakst du ikke kan mislykkes med
Avkjøl på rist og vekk resten av huset til fersk bakst. Det dufter deilig av fersk bakst i huset. 50 g smeltet smør. 11 dl hvetemel. Sett deigen med kald væske om kvelden, la den hvile tildekket i 20 minutter, hvelv den så ut på bakepapirkledd stekebrett, trykk den ut og del i 20 ruter, dryss litt hvetemel over, dekk med plast så deigen ikke tørker inn, og sett kjølig (kjøleskap). Hvelv deigen ut på bakepapirkledd stekebrett, trykk den ut og del i 20 ruter, dryss litt hvetemel over, dekk med et klede, sett til heving til dobbelt så høye og stek midt i ovnen i 20 minutter. 50 g smeltet smør. 11 dl hvetemel
- Jo, mel gjør meg oppblåst… Noe som er dumt når jeg liker bakst. Ellers idag fikk gjort noe som har blitt utsatt og utsatt i over et år, altså lage kake uten mel
Når det er sagt, la oss se på vanlige mel-relaterte feil man gjør som kan føre til tørr bakst. Man kan sjeldent bytte hvetemelet i en oppskrift ut med glutenfritt mel, og tro at det automatisk gir det samme resultatet