Hvis du steker dem sammen med pølser og medisterkaker, kan du ta ut den ildfaste formen med pølser og medisterkaker når de er ferdig stekt, dekk dem til med folie så de holder seg varme
både pølser og medisterkaker, eller ”grisepørsje” som di sier i Bø. (vannet skal såvidt stå over svoren og må koke) Noen bruker folie, det går som regel greit uten
Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper ogpotetmel. Karbonader med løk serveres gjerne på en grov brødskive med tilbehør som sylteagurk, salat og tomat
) De fleste ovner steker forskjellig, men denne måten er klassisk og har en tradisjon for å bli bra. La ribba hvile før den serveres, da er den lettere å skjære opp også
Catalansk inspirert karamellpuddingog andre desserter finner du under. Salt karamellsaus. Gjennom de siste årene har jeg skrevet litt forskjellige tips og triks til julematen kombinert med en god del oppskrifter
Om noen er interessert i å prøve på å få et litt mer vellykket resultat enn det jeg klarte, kan jeg godt legge ut oppskrift, men selv kommer jeg til å holde meg til sukkerfri havreflarn, brente mandler og kolakaker denne jula
Serverer ribba med sjy, kokte (mandel)poteter, medisterkaker, julepølse og raudkål eller surkål. Be slaktaren eller personalet i kjøttdisken om å rute opp svoren og sage over ryggbein og kotelettbein med passe mellomrom for deg, slik at det blir lettare å skjære opp ribba til servering
Jeg øser skyen over ribben og siler så ut aromatene slik at ribben ligger i formen uten aromater. Surkål Rødkål Medisterkaker Roasted potatoes Ristede rosenkål med valnøtter og lynghonning Skysaus RibbeBåde medisterkakene, surkålen og rødkålen har jeg laget på forhånd slik at tiden jeg bruker på kjøkkenet på julaften bare skal være for kosens skyld
Jeg er vokst opp med mammas sprøstekte skinkestek oghjemmelagde surkål på julaften. Jeg tror mamma og pappas endret sin tradisjon fra ribbe til skinkestek fordi vi barna ikke likte så godt ribbe - det var for mye fett
Passer til juleskinken , lammelåretog til ost. Tips til en sen og lang julefrokost-lunsj hjemme eller til å ta med som et bidrag til familie/venne samling
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett krydder, balsamicoeddik og ripsgele. Rødkål hører med når julematen skal lages og serveres, det er liksom obligatorisk i hvertfall hvis det står svineribbe og/eller medisterkaker på menyen