Medisterkaker, grove, oppskrift, uten mel og melk oppskrifter

Svigermors medisterkaker

Svigermors medisterkaker

Jeg har gjort litt om på oppskriften til svigermor og funnet at disse smaker helt himmelsk gode. Ha i melet litt om litt
Karbonader med løk

Karbonader med løk

Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper ogpotetmel. Karbonader med løk serveres gjerne på en grov brødskive med tilbehør som sylteagurk, salat og tomat
Ribbe med julesaus

Ribbe med julesaus

) De fleste ovner steker forskjellig, men denne måten er klassisk og har en tradisjon for å bli bra. La ribba hvile før den serveres, da er den lettere å skjære opp også
Rødkål

Rødkål

Du kan fint bruke med tørket frukt og kutte på sukkeret. Bland kål med vin og juice. Bløtlegg også tørket frukt, det gjør den lettere å jobbe med
Julesylte fra Løiten !

Julesylte fra Løiten !

Jeg synes den er god på smak og fin konsistens uten altfor mye synlig fett, god kryddersmak, ganske mildt krydret
Ribbe med tradisjonelt tilbehør

Ribbe med tradisjonelt tilbehør

Annet tilbehør man kan ha er julepølser, medisterkaker, rødkål og brun saus. Fest noen nellikspiker i fettet mellom svoren
Matlidenskap og julemat

Matlidenskap og julemat

Catalansk inspirert karamellpuddingog andre desserter finner du under. Salt karamellsaus. Gjennom de siste årene har jeg skrevet litt forskjellige tips og triks til julematen kombinert med en god del oppskrifter

Sirupssnipper, medisterkaker og early morning workouts!

Om noen er interessert i å prøve på å få et litt mer vellykket resultat enn det jeg klarte, kan jeg godt legge ut oppskrift, men selv kommer jeg til å holde meg til sukkerfri havreflarn, brente mandler og kolakaker denne jula
Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Serverer ribba med sjy, kokte (mandel)poteter, medisterkaker, julepølse og raudkål eller surkål. Be slaktaren eller personalet i kjøttdisken om å rute opp svoren og sage over ryggbein og kotelettbein med passe mellomrom for deg, slik at det blir lettare å skjære opp ribba til servering
Norges julemiddag - ribbe

Norges julemiddag - ribbe

Jeg øser skyen over ribben og siler så ut aromatene slik at ribben ligger i formen uten aromater. Surkål Rødkål Medisterkaker Roasted potatoes Ristede rosenkål med valnøtter og lynghonning Skysaus RibbeBåde medisterkakene, surkålen og rødkålen har jeg laget på forhånd slik at tiden jeg bruker på kjøkkenet på julaften bare skal være for kosens skyld
Lefsekliiin - lefserull med kald ribbe

Lefsekliiin - lefserull med kald ribbe

Jeg er vokst opp med mammas sprøstekte skinkestek oghjemmelagde surkål på julaften. Jeg tror mamma og pappas endret sin tradisjon fra ribbe til skinkestek fordi vi barna ikke likte så godt ribbe - det var for mye fett

Julefrokost- lunsj

Passer til juleskinken , lammelåretog til ost. Tips til en sen og lang julefrokost-lunsj hjemme eller til å ta med som et bidrag til familie/venne samling
Ribbe, vår vanligste julemiddag

Ribbe, vår vanligste julemiddag

Sprø svor, hjemmelagde medisterkaker, og rødkål. (vannet skal såvidt stå over svoren og må koke) Noen bruker folie, det går som regel greit uten
Rødkål med eple

Rødkål med eple

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett krydder, balsamicoeddik og ripsgele. Rødkål hører med når julematen skal lages og serveres, det er liksom obligatorisk i hvertfall hvis det står svineribbe og/eller medisterkaker på menyen