Jeg har gjort litt om på oppskriften til svigermor og funnet at disse smaker helt himmelsk gode. Tilsett krydderet og sett den på så alt blander seg godt
F. o. t. E. r. i. k. H. a. n. e. m. M. d. g. f. j. l. s. D. b. å. p. 1. /. 2. ø. 3. 4. ,. v. u. y. h. S. O. æ. V. G. J. c. R. I. T. P. K. B. Y. A. w. y g. k g
både pølser ogmedisterkaker, eller ”grisepørsje” som di sier i Bø. (vannet skal såvidt stå over svoren og må koke) Noen bruker folie, det går som regel greit uten
Medisterkaker. Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper ogpotetmel. Karbonader med løk serveres gjerne på en grov brødskive med tilbehør som sylteagurk, salat og tomat
) De fleste ovner steker forskjellig, men denne måten er klassisk og har en tradisjon for å bli bra. La ribba hvile før den serveres, da er den lettere å skjære opp også
Tradisjonen tro spiser vi ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål og poteter juleaften. Nå begynner det og haste med alt som skal være ferdig til jul, litt stresset kanskje
I store deler av Norge er det ribbe ogmedisterkaker eller pinnekjøtt som står på menyen. I mellom julebordslagene kan det være godt med en fiskemiddag eller to, og laks er blant våre favoritter
Vil du har poteter, medisterkakerog julepølser til, er dette tida for å ordne alt dette. I mellomtida kan du sile krafta frå ribbesteikinga, lage ei jamning med smør og kveitemjøl, ha i krafta og smake til sausen med salt, peppar og gjerne ein skvis ferskpressa sitronjus
Så i dag har vi kosa oss med ribbe, medisterkakerog julepølse. Legg smøret i en kjele og legg kål og epler lagvis i kjelen med salt og karve mellom lagene