Medister oppskrifter

Kålruletter

Kålruletter

Jeg er vokst opp i et hjem kjemisk fritt for medister. Det var ikke noe savn, for medisteren står ikke så sterkt på vestlandet (tror jeg)
Luke nr. 20: Hjemmelaget grov landpølse

Luke nr. 20: Hjemmelaget grov landpølse

Grov landpølse og medister. Medisteren ble ikke så vellykket som vi ønsket, så den må testes ut på nytt før det blir en blogg av det
Et sommer maraton

Et sommer maraton

Dette skyldes i stor grad min manglende evne til å skille mellom medisterdeig og kjøttfarse. Resultatet ble medister pølser med karve og improviserte Italisensk inspirerte pølser med rødvin

Grønnsaker ut - frossenpizza inn

Kjøttkaker, -boller, medister 42 %. Nordmenn velger pølser, frossenpizza og brødmat til middag. Alarmerende tilstander sier ernæringsprofessor Wenche Frølich
Bestemors Kålruletter

Bestemors Kålruletter

Medisterdeig. #Hjemmelaget #Kålruletter #Tradisjonsmat #Medister #Bondekost #Ekte #Middag #Fløtesaus.  . Det er mulig denne retten har gått av "moten",
Pølsegryte

Pølsegryte

Hiugs at berre dei gamle, gode pølsenamna som røykt kjøtpølse, grillpølse, wiener eller medister har krav på å vere ekte
Farse fylte paprikaer

Farse fylte paprikaer

4 røde paprika1/2 kg medister farse1 løk hakkes2 sjalott løk, hakkes1 boks sopp1/3 dl fløtesalt/pepper1 ss Natvig grillkrydder4 ss tomatpure1 Knorr kyllingfondOsteskiver til toppenDel paprikaene i to og fjern frøene, bland sammen farse, krydderne, sopp, litt av væsken fra soppen og 1/2 dl fløte og hakket løk, sopp samt tomatpure, rør godt sammen
Sjølvaste ribba

Sjølvaste ribba

Dersom ein ikkje er så mange til bords, og serverer medister og anna tilbehør til, så er ei tynnribbe tilstrekkeleg, og lett å få sprø svor på
Suppelapskaus

Suppelapskaus

Jeg bruker medisterfarse som jeg har i mot slutten. Når gulrøttene begynner å bli møre tilsett makaroni og medister

Ovnstekt medister

Kok pølsene forsiktig så den ikke sprekker. La den renne godt av. Legg den i smurt, ildfast fat, helst rundt

Salt julesnop

Når jula er på det mest intense får eg ofte behov for noko salt, og det må vere noko anna enn ribbe og medister

Farsert purre

Bland karbonade og medister. 250 gram medisterfarse. 1. Vask purren godt og del den først i 5 cm lange kubber, så på langs i to eller fire