Her er oppskriften på et sunt og saftig brød med yoghurt og masse frø. Bland sammen lunket vann, yoghurt, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, hvetekim, havrekli og kruskakli
Som nevnt tidligere var jeg på Matstreif i helgen og da fikk jeg med meg blant annet en pakke med Falafelmiks og Surdeigspulver fra Det Glutenfrie Verksted
Bland sammen hvetemel, kruskakli og havrekli i en bolle. Dessuten inneholder disse kjeksene masse fiber og næringstoffer i form av havrekli og hvetekli
2 dl havrekli. (evt 1 dl kruskakli for de som tåler hvete). Fordel massen på 2 plater med bakepapir og del i passelig størrelse med pizzaskjærer. 2 dl havrekli. (evt 1 dl kruskakli for de som tåler hvete)
Denne gangen brukte jeg ikke bakepapir (fordi jeg rett og slett ikke hadde noen), så jeg sprayet på med formfett, et tynt lag, og bredde det ut rett på plata
eller havrekli. 25 g fersk gjær60 g smør2 dl kefir1 dl vann50 g kruskakli eller havrekli 80 g havregryn250 g hvetemelSmelt smøret og tilsett væskenhelle dette over den smuldra gjærbiten og rør ut. Tilsett kruskakli og havregryn og la svelle ca 15 min. Kos deg med frokoste 25 g fersk gjær. 50 g kruskakli
4 dl rug sammalt grov, 4 dl store havregryn, 2 dl kruskakli el havrekli, 1 dl sesamfrø, 1 dl linfrø, 1 ts salt, 7 dl vann. Rør sammen det hele og la røren svelle i 10 minutter, fordel det hele på to stekeplater og del det opp med en pizzakutter i ruter. 2 dl kruskakli
Ruter du opp med et pizzahjul nå, er det mye lettere å brekke dem fra hverandre. ½ dl kruskakli. 3 dl sammalt rug grov 1½ dl havregryn ½ dl kruskakli 1 dl havrekli 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 2 dl solsikkekjerner 1 ts salt 2 ts sukker/sukrin 7 dl varmt vann. Steikes i 10 min til med ovnsdøra på gløtt. 1 dl havrekli